Σουηδία-κορονοϊός: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να ενισχύσει τη χρηματοδότηση για την φροντίδα ηλικιωμένων

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Σουηδίας θα ενισχύσει τη χρηματοδότηση για την φροντίδα για τους ηλικιωμένους κατά περίπου 423 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2021 έπειτα από τον υψηλό αριθμό θανάτων ηλικιωμένων σε οίκους ευγηρίας, στη διάρκεια της πανδημίας, που προκάλεσε ευρεία ανησυχία.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα ενισχύσει τις δαπάνες κατά τουλάχιστον 9,6 δισ ευρώ στον προϋπολογισμό που πρόκειται να καταθέσει στις 21 Σεπτεμβρίου καθώς επιδιώκει να να δώσει ώθηση στην οικονομία και να διορθώσει αστοχίες του συστήματος πρόνοιας που ήρθαν στην επιφάνεια με την πανδημία.

“Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι να φτιάξουμε το καλύτερο σύστημα για την φροντίδα των ηλικιωμένων παγκοσμίως και η περίοδος της άνοιξης και ο κορονοϊός μας έδειξαν ότι θα πρέπει να επισπεύσουμε αυτή τη διαδικασία”, είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν.

Ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία στη Σουηδία είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τους σκανδιναβούς γείτονές της, παρότι μικρότερος σε σχέση με άλλες χώρες όπως η Βρετανία και η Ισπανία. Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους αφορούν ηλικιωμένους, περιλαμβανομένων πολλών τροφίμων οίκων ευγηρίας.

Περίπου 5.800 Σουηδοί έχουν πεθάνει, σε σχέση με σχεδόν 340 πολίτες της Φινλανδίας, η οποία έχει περίπου τον μισό πληθυσμό από τη γείτονά της.

Η κυβέρνηση μειοψηφίας του Λεβέν έχει δεχτεί έντονη κριτική επειδή δεν προστάτεψε τους ευάλωτους πολίτες της στη διάρκεια της πανδημίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here