Big Brother – Γενική Γραμματέας Ισότητας: «Χυδαία και αδιανόητα τα σεξιστικά σχόλια»


Η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα αναφέρθηκε στο ζήτημα του παίκτη του Big Brother περί βιασμού.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Μαρία Συρεγγέλα έγραψε: «Στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων καταδικάζουμε με οργή τα χυδαία και αδιανόητα σεξιστικά σχόλια παίκτη τηλεοπτικού reality (σσ. Big Brother) που «νομιμοποιούν» μεταξύ άλλων το έγκλημα του βιασμού και περιμένουμε με τη σειρά μας την απάντηση του καναλιού και την διερεύνηση του ΕΣΡ».

«Τα ΜΜΕ συμμετέχουν στην κατάστρωση πολιτικών για την πρόληψη βίας κατά των γυναικών»

Συνεχίζοντας η κυρία Συρεγγέλα και με αφορμή το αποκρουστικό σχόλιο του παίκτη του Big Brother τόνισε: «Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών αποτελεί νόμο του Ελληνικού Κράτους και ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Ελληνικού κοινοβουλίου και στο άρθρο 17 προβλέπει μεταξύ άλλων, ότι, τα ΜΜΕ συμμετέχουν στην κατάστρωση και την υλοποίηση πολιτικών και θέτουν κατευθυντήριες γραμμές και αυτορρυθμιστικά πρότυπα πρόληψης της βίας κατά των γυναικών, καθώς και ενισχύουν το σεβασμό προς την αξιοπρέπειά τους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ