Το ΝΑΤΟ προ των ευθυνών του: Η Ελλάδα ζητά την καταδίκη της Τουρκίας – «Να φύγει τωρα το Oruc Reis»


Αύριο, Τετάρτη 09/09 η κρίσιμη συνεδρίαση της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας – Τι θα ζητήσει η ελληνική αντιπροσωπεία

Με παρέμβαση της ελληνικής πλευράς στο ΝΑΤΟ θα τεθεί το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει το ανώτατο όργανο του οργανισμού το βορειοατλαντικό συμβούλιο και εκεί κατόπιν ελληνικού αιτήματος σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθεί το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας σε πολιτικό επίπεδο.

Η Ελλάδα ζήτησε και κατάφερε να πραγματοποιηθεί πολιτική συζήτηση για την τουρκική επιθετικότητα στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο. Η πολιτική συζήτηση προηγείται των όποιων παραμέτρων της όποιας συζήτησης σε τεχνικό επίπεδο. Ως προς το έγγραφο με τις προτάσεις της Γραμματείας του ΝΑΤΟ, στο οποίο αναμένονται παρατηρήσεις, η ελληνική πλευρά θα υποβάλει τα σχόλιά της όταν είναι έτοιμα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η ελληνική αντιπροσωπεία θα επαναλάβει ότι θεωρεί την αποχώρηση του Όρουτς Ρέις και των συνοδευτικών σκαφών από την ελληνική υφαλοκρηπίδα,αναγκαία συνθήκη για την αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο σε πολιτική και στρατιωτικό επίπεδο

Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο είναι το κύριο όργανο λήψης πολιτικών αποφάσεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Επιτηρεί την πολιτική και στρατιωτική διαδικασία που σχετίζεται με ζητήματα ασφαλείας που επηρεάζουν ολόκληρη τη Συμμαχία. Συγκεντρώνει εκπροσώπους κάθε χώρας-μέλους για να συζητήσει θέματα πολιτικής ή λειτουργίας που απαιτούν συλλογικές αποφάσεις, παρέχοντας ένα φόρουμ για ευρείες διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών για όλα τα θέματα που αφορούν την ειρήνη και την ασφάλειά τους.

Συνεπώς η Ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει μέσα και από αυτήν την διαδικασία την καταδίκη της πολιτικής της Άγκυρας εις βάρος άλλων χωρών συμμάχων της Βορειοατλαντικής συμμαχίας όπως είναι η Ελλάδας και η Κύπρος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ