Τηλεφώνημα Σχοινά σε Μητσοτάκη για Μόρια: Έτοιμη να βοηθήσει η Κομισιόν


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την κατάσταση στη Μόρια. 

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Σχοινά στο twitter, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει άμεσα την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αυτές τις δύσκολες ώρες», ενώ πρόσθεσε ότι η αρμόδια Επίτροπος Μετανάστευσης, Ίλβα Γιόχανσον, είναι ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς.

Έτσι ξέσπασε η πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών

Εκτός ελέγχου όλο το βράδυ η κατάσταση στη Μόρια. Κάηκε ολοσχερώς το ΚΥΤ και 13.000 μετανάστες και πρόσφυγες πήραν τα βουνά. Οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι συνηγορούν πλέον ότι η μεγάλη πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμών με πολλαπλές εστίες.

Όλα ξεκίνησαν αργά χθες 8/09/2020 το απόγευμα όπου περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής, εντελώς ξαφνικά ξέσπασαν πυρκαγιές. Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική η οποία επενέβη και έσβησε τις φωτιές.

Στη συνέχεια, αργά το βράδυ, εντός της μονάδας φιλοξενίας υπήρξαν επεισόδια μεταξύ των μεταναστών, καθώς αρκετοί από αυτούς φέρονται να είναι δυσαρεστημένοι για την επιβολή καραντίνας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα επεισόδια αποσοβήθηκαν με την παρέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας.

Όμως δυστυχώς η κατάσταση δεν εξομαλύνθηκε, αφού αργά το βράδυ ξέσπασαν πολλές πυρκαγιές τόσο εντός, όσο και εκτός της μονάδας φιλοξενίας στη Μόρια.

Ενδεικτικό της κακής κατάστασης είναι το γεγονός ότι οι μετανάστες πετούσαν πέτρες στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της πυροσβεστικής που επιχειρούσαν να σβήσουν την φωτιά.

Η κατάσταση εκτροχιάστηκε αφού οι μετανάστες εξεγέρθηκαν και άρχισαν μόνοι τους να εγκαταλείπουν τον οικισμό και να φεύγουν προς τα βουνά, αλλά και προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Αφορμή αποτέλεσε η γνωστοποίηση ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) στο δρόμο προς την Παναγιούδα.

Κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσης τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό.

Κάποιοι άλλοι αργά το βράδυ της Τρίτης προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορονοϊού που θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δεχόταν να απομακρυνθούν.

Οι συγκρούσεις μεταξύ τους οδήγησαν σύντομα σε φωτιές αρχικά περιμετρικά του καταυλισμού που κατέκαψαν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ και κοντέινερ μέσα σε αυτό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ