Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιές σε Ηλεία, Μεσσηνία και Άνδρο


Φωτιά ΤΩΡΑ: Σε συναγερμό βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία, αφού πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Εκτός από την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στον δήμο Σαρωνικού, σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε Ηλεία, Μεσσηνία και Άνδρο.

Φωτιά σε δασική έκταση στην Ηλεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή Κολοκυθάς, στον δήμο Ήλιδας, στην Ηλεία.

Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή είχε εκδηλωθεί, πριν από περίπου έξι ημέρες, πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση.

Δείτε το tweet της Πυροσβεστικής:

Φωτιά στην Μεσσηνία

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Πουλίτσι στο δήμο Μεσσήνης, στη Μεσσηνία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία και καίει δασική έκταση.

Στην περιοχή επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Δείτε το tweet της Πυροσβεστικής:

Φωτιά στην Άνδρο

Μια ακόμη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι, αυτή τη φορά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ζαγανιάρης της Άνδρου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή, ενώ η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς τη θάλασσα.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 17 πυροσβέστες με έξι οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε το tweet της Πυροσβεστικής:

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε επτά περιφέρειες (χάρτης)

Σε επτά περιφέρειες είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σε κατηγορία κινδύνου 4 είναι οι εξής περιοχές:

  • Αττική (& Κύθηρα)
  • Στ. Ελλάδα (Εύβοια, Σκύρο, Βοιωτία, Φθιώτιδα)
  • Πελοπόννησο
  • Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ικαρία, νησιά Ν. Αιγαίου
  • Κρήτη

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ