Βίντεο: Επίσκεψη του Γιόσι Αμράνι στην Ιστορική Σαλαμίνα για τα 2.500 χρόνια


Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στη Σαλαμίνα, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράνι,  με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών από την έναρξη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Η επίσκεψη στο νησί από τον πρέσβη του Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Κυριάκου Μαριδάκη ο οποίος είναι πρόεδρος της Ελληνο-Ισραηλινής Ένωσης, Μέλος της Τιμητικής κοσμητείας Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020 και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς.

Σημειώνεται πως η σχέσεις του ιστορικού νησιού με το Ισραήλ είναι ιδιαίτερα έντονες, καθώς κατά το παρελθόν, είχε πραγματοποιηθεί η ιστορική κατά πολλούς επίσκεψη του προέδρου του Κράτους κ. Ρεουβέν Ρίβλιν και της τ. Πρέσβης κ. Ιρίτ Μπέν Αμπά στο θαλάσσιο χώρο της Ναυμαχίας.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Παναγόπουλος και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο είναι υποδέχτηκαν με θερμές ευχαριστίες για τρίτη φορά την Ισραηλινή διπλωματική αποστολή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. πρέσβη στη Σαλαμίνα, ενημερώθηκε εκτενώς για την ιστορία του νησιού και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας για το μέλλον της δύσης.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδας-Ισράηλ σε όλους τομείς.

Τέλος, ο κ. Αμράνι, ο κ. Μαριδάκης, ο δήμαρχος της Σαλαμίνας, αλλά και η Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, κατέθεσαν στεφάνι στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων.

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ