Κουμουτσάκος για Μόρια: Εντοπίστηκαν οι 8 από τους 35 μετανάστες με κορονοϊό


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Για την κατάσταση που επικρατεί στην Μόρια, αλλά και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για τη νέα αυτή κρίση, τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, ανέφερε πως αυτό που χρειάζεται αυτή την στιγμή, είναι να υπάρξει μία στήριξη τόσο των ανθρώπων που έμειναν εκτός δομής, όσο και στην φύλαξη των συνόρων.

«Το να υπάρχουν σκέψεις τώρα για ανακατανομή ανθρώπων δεν είναι της ώρας. Η χώρα χρειάζεται μία στιβαρή στήριξη με μέσα και για την ικανοποίηση των αναγκών των ανθρώπων, αλλά και των συνόρων. Ευχαριστούμε για τα συγχαρητήρια του Μαρτίου, αλλά αυτά τα συγχαρητήρια πρέπει να γίνουν πράξεις του Αυγούστου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε επίσης πως ήδη έχουν εντοπιστεί οι οκτώ από τους 35 μετανάστες που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό εντός του καταυλισμού, πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια και στη συνέχεια η καταστροφική φωτιά, για την οποία τόνισε πως θα βρεθούν οι υπαίτιοι και θα τιμωρηθούν ανάλογα.

«Κάποιοι έβαλαν φωτιά στη Μόρια και οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν. Και όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά θα αντιμετωπίσουν αυτά που ορίζει ο νόμος. Θα βρεθούν οι υπαίτιοι. Δεν μπορεί να υπάρχει η εντύπωση ότι κάποιος μπορεί να προβεί σε προβοκατόρικες ενέργειες», είπε ενώ σημείωσε πως «η καταστροφή στην Μόρια θα επιβραδύνει το έργο των υπηρεσιών ασύλου».

«Ζούμε την τέλεια καταιγίδα από πλευράς σύμπτωσης προβλημάτων και την διαχειριζόμαστε με όσο το δυνατόν καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ