Folli Follie: Η επόμενη ημέρα μετά τη φυλάκιση των ιδρυτών της εταιρείας


Το ότι οι Δημήτρης Κουτσολιούτσος και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κρίθηκαν προφυλακιστέοι για το σκάνδαλο της Folli Follie μετά τις απολογίες τους στην 35η ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου δεν ήταν κάτι που εξέπληξε. Αυτό που είχε προκαλέσει μεγαλύτερη εντύπωση και αρνητικούς συνειρμούς ήταν πως για 28 μήνες οι ιδρυτές της Folli Follie κινούνταν ανενόχλητοι σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κατηγορούνται για πέντε κακουργήματα, που περιλαμβάνουν απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακρίτρια, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης, διεύρυνε τον αρχικό κύκλο των κατηγορουμένων και προσωποποίησε κατηγορίες σε βάρος κι άλλων προσώπων, πλην εκείνων που είχαν διωχθεί ποινικά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Το κατηγορητήριο, κατά περίπτωση, ανάλογα με τη θέση και τον ρόλο του κάθε ποινικά ελεγχόμενου προσώπου περιλαμβάνει μία σειρά από σοβαρά κακουργήματα όπως απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Ωστόσο, οι απολογίες των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου είχαν ειδικό βάρος όχι μόνον για να τεκμηριωθεί το τεράστιο σκάνδαλο παραποίησης των οικονομικών μεγεθών της πολύπαθης εταιρείας, αλλά και για να φωτιστούν πτυχές της υπόθεσης που σχετίζονται με τον αγώνα επιβίωσης που δίνει σήμερα η εισηγμένη.

Να σημειωθεί πως σήμερα οι μέτοχοι της Folli Follie θα εγκρίνουν τις οικονομικές καταστάσεις 2018 και 2019.

Σύμφωνα με τα μεγέθη του 2018, η εταιρεία κατέγραψε ζημίες μετά φόρων της τάξεως των 218 εκατ. ευρώ, από 136 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ οι συνολικές ζημίες χρήσης που δεν θα ταξινομηθούν στην κατάσταση συνολικού εισοδήματος τις επόμενες περιόδους αγγίζουν τα 260 εκατ. ευρώ.

Κατά τη χρήση του 2018, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε περίπου 297 εκατ. ευρώ από 359 εκατ. ευρώ το 2017, το ποσοστό μεικτών κερδών ανήλθε σε 53,8%, ενώ οι λειτουργικές ζημίες διαμορφώθηκαν σε 156 εκατ. ευρώ από 115 εκατ. ευρώ το 2017.

Οι μη ελεγμένες καταστάσεις συνολικού εισοδήματος και χρηματοοικονομικής θέσης του 2019 που έδωσε στη δημοσιότητα προ εβδομάδων η εισηγμένη, κατέδειξαν πως το 2019 υπήρξε μείωση των λειτουργικών ζημιών σε επίπεδο εταιρείας (37,7%) και ομίλου (52,6%), καθώς και των συνολικών ζημιών κατά 59,7% και 52,8% αντίστοιχα.

Παρόλα αυτά οι συσσωρευμένες ζημιές της Folli Follie ανήλθαν σε 666 εκατ. ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεων της σε 708 εκατ. ευρώ!

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ