Καλύβια: Σε ύφεση η φωτιά – Μεγάλη η καταστροφή – Φωτογραφίες από την επόμενη μέρα


Σε ύφεση είναι πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (09/09) στα Καλύβια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία που αντιμετωπίζονται, όμως, άμεσα από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή και οι οποίες έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη όλη τη νύχτα κόντρα στις φλόγες, αλλά και τους δυνατούς ανέμους.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 185 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ δεν χρειάζεται πλέον να συνδράμουν εναέρια μέσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποκαταστάθηκε πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου και στις οδούς Λαυρίου, Αγίας Ειρήνης.

Δήμαρχος Σαρωνικού: Υπήρχε μια κόλαση εδώ

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Φιλίππου σημείωσε πως η καταστροφή είναι μεγάλη και ξεκινά από την Φέριζα, όπου ξέσπασε το πύρινο μέτωπο και φτάνει έως την Ανάβυσσο. «Δεν έχουμε ακριβή αριθμό που έχουν καταστραφεί μέχρι τώρα. Έχουν καταστραφεί και ποιμνιοστάσια, ευτυχώς είχαν προλάβει να πάρουν τα ζώα τους οι άνθρωποι» πρόσθεσε.

Η έκταση που κάηκε ήταν αγροτολιβαδική, ενώ όπως σημείωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους κατοίκους ήταν ο πυκνός καπνός από τη φωτιά.

«Υπήρχε ένας πανικός χθες εδώ, γιατί υπήρχε μια κόλαση εδώ πέρα. Ήταν έντονος ο άνεμος που έπνεε χθες» συμπλήρωσε ο κ. Φιλίππου, τονίζοντας ότι αναζωπυρώσεις στην περιοχή υπάρχουν ακόμα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ