Μόρια – «Καμπανάκι» Βατόπουλου: «Ανθυγιεινή κατάσταση που πρέπει να επιλυθεί»

Για τις εικόνες ντροπής, με τους χιλιάδες μετανάστες να κοιμούνται σε δρόμους και χωράφια δίπλα σε σκουπίδια, μίλησε ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (10/09), ο κ. Βατόπουλος τόνισε:

«Είναι μια κατάσταση αδιέξοδη. Δεν έχω πλήρη εικόνα αλλά είναι απολύτως σαφές πως χιλιάδες άνθρωποι χωρίς υποδομή, τουαλέτες κλπ, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον είναι προϋπόθεση για μετάδοση νοσημάτων. Φοβάμαι για τροφικές δηλητηριάσεις, για μολυσμένο νερό, όπως βλέπω τις εικόνες. Μιλάμε για μια κατάσταση ανθυγιεινή που πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθεί».

Για την αύξηση των κρουσμάτων

Ερωτηθείς για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο καθηγητής μικροβιολογίας τόνισε πως γενικώς θα βλέπουμε αυξομειώσεις.

«…Αυτό δεν είναι κάτι που μας απασχολεί τόσο» είπε ο ίδιος, σημειώνοντας παράλληλα πως οι ειδικοί παρακολουθούν στενά τις διασωληνώσεις και τις εισαγωγές.

Τόνισε δε, πως δεν πρέπει να χαλαρώνονται τα μέτρα.

Αναφορικά με το εμβόλιο, ο κ. Βατόπουλος εξήγησε πως πάντα η επιστημονική κοινότητα έλεγε πως για να βγει εμβόλιο απαιτείται μια συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία μπορεί ορισμένες φορές να είναι ταχεία, αλλά το πιθανότερο είναι να είναι βραδεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here