Ακραία φτώχεια στην Τουρκία – Κιλιντσάρογλου: Ο κόσμος τρώει από τα σκουπίδια, κλέβει λάδι

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιντσάρογλου επέκρινε τον Ταγίπ Ερντογάν για την βύθιση της τουρκικής οικονομίας.

«Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τρώνε από τα σκουπίδια. Εχουν βάλει συναγερμό στα σούπερ μάρκετ στο ελαιόλαδο και στις παιδικές τροφές για να μην τις κλέψουν. Γιατί θέλει ο σύγχρονος Τούρκος να κλέψει λάδι και παιδικές τροφές; Γιατί πεινάει και σε αυτό ευθύνεται ο άνθρωπος που τόσα χρόνια έχει βυθίσει την οικονομία της Τουρκίας».

Ανθελλήνικο παραλήρημα από Τσαβούσογλου και Τσελίκ

Οι ισλαμοφασίστες του καθεστώτος Ερντογάν που υμνούν τη γεγονοκτονία Ελλήνων και Αρμενίων στη Μικρά Ασία.

Όταν δεν έχεις να παρουσιάσεις τίποτα ως έθνος στον παγκόσμιο πολιτισμό, όταν το μόνο που έχεις προσφέρει στην ανθρωπότητα είναι σφαγές και γενοκτονίες, τότε είναι φυσικό να τα υμνείς κιόλας.

Νέο προκλητικό παραλήρημα από τους Τσαβούσογλου και Τσελίκ με αφορμή την επέτειο για την κατάληψη της Σμύρνης.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με ανάρτησή του στο twitter έγραψε: «Σαν σήμερα, πριν από 98 χρόνια, δεν σώθηκε μονάχα η Σμύρνη από την ελληνική καταπίεση, αλλά ολόκληρη η Ανατολία. Η Ελλάδα καταδικάστηκε σε αποζημιώσεις. Επίσης, αυτοί που εμπιστεύτηκαν άλλους, απογοητεύτηκαν στο τέλος. Τιμάμε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τους μάρτυρές μας και τους βετεράνους του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτοί που θέλουν να βλάψουν τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτοί που προκαλούν στο Καστελόριζο, ας δουν σήμερα την αποφασιστικότητα που δείξαμε στη Σμύρνη».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here