Επίθεση Τσελίκ σε Μακρόν: Είναι ανήθικος και κάνει φθηνό σόου

Έντονες είναι η αντιδράσεις της Τουρκίας κάθε φορά που μιλάει ο Εμανουέλ Μακρόν υπέρ της Ελλάδας.

Σειρά είχε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος με αναρτήσεις του στο Twitter επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Γαλλίας.

«Ο Μακρόν είπε πως «το πρόβλημά μας δεν είναι με τον Τουρκικό λαό αλλά με τον Ερντογάν». Αυτό είναι ένα παλιό και ανήθικο παιχνίδι των αποικιοκρατών. Προσφέρουν ένα φτηνό σόου για να εκμεταλλευτούν το λαό, αλλά στόχευσαν σε πατριώτες ηγέτες. Είμαστε περήφανοι που αποικιοκρατικά μυαλά βάζουν στο στόχαστρο τον Πρόεδρό μας», ανέφερε ο Τσελίκ.

Επίσης ανέφερε απευθυνόμενος στο Μακρόν: «Μην μπερδεύετε αυτό τον τόπο με τα νομαδικά κράτη που εύκολα μπορείτε να κοροϊδέψετε. Κανείς δεν μπορεί να διαχωρίσει τον εκλεγμένο Πρόεδρο αυτής της χώρας από τον λαό της. Γνωρίζουμε ότι παίξατε πολλές φορές αυτό το παιχνίδι στην Αφρική, ότι «άλλο είναι ο Ερντογάν κι άλλο ο Τουρκικός λαός»».

Παράλληλα ο Τσελίκ χαρακτήρισε αποτυχημένο κράτος τη Γαλλίας, χρεώνοντας την αποτυχία στον Γάλλο Πρόεδρο.

Μήνυμα αλληλεγγύης στα ελληνικά από τον Μακρόν

Την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα – τόσο για τη Μόρια όσο και για τις τουρκικές προκλήσεις – εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει μια ξεκάθαρη θέση απέναντι στην Τουρκία.

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης στην Κορσική, αναφέρθηκε και στο «πλήγμα που υπέστη η Ελλάδα στο μεταναστευτικό».

Όπως τόνισε, η Ελλάδα «επλήγη με σκληρό τρόπο στο μεταναστευτικό» ενώ παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη στη χώρα μας.

Παράλληλα, ο Εμανουέλ Μακρόν αποκάλυψε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με το Βερολίνο για να βρεθεί κάποια λύση μετά την καταστροφή στη Μόρια.

Δίνοντας επίσης έμφαση στο γεγονός ότι η σύνοδος των 7 γίνεται στην Κορσική, είπε ότι δεν είναι τυχαίο το ραντεβού των ευρωπαϊκών χωρών εκεί καθώς η Κορσική είναι το προπύργιο της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ακόμα ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Βερολίνο προκειμένου να προσφέρουν μια λύση αλληλεγγύης στην Ελλάδα μετά την πυρκαγιά στη Μόρια που κατέστρεψε ολοκληρωτικά το ΚΥΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να έχει τετ α τετ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις 17:00 το απόγευμα. Στο περιθώριο της συζήτησης αναμένεται να τεθούν ακόμα το ζήτημα της ενίσχυσης των δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας, με την πιθανότητα απόκτησης των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ