Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε πλήρη ετοιμότητα για βοήθεια στη Μυτιλήνη

Από την πρώτη στιγμή της καταστροφής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  Dr. Αντώνιος Αυγερινός, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις δημοτικές αρχές του νησιού, την Αστυνομία, τη Γραμματεία Διοίκησης του ΚΥΤ Μόριας αλλά και την Πολιτική Προστασία, τονίζοντας τους ότι ο Ε.Ε.Σ είναι σε πλήρη ετοιμότητα για παροχή βοήθειας, τονίζεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού.

Επίσης, ειδικό κλιμάκιο του Οργανισμού μετέβη σήμερα, Πέμπτη, στο νησί προκειμένου να προβεί σε εκτίμηση αναγκών βάσει διεθνών προτύπων και πρωτοκόλλων για το πεδίο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια απαιτηθεί, θα καλυφθεί από το πρόγραμμα Διεθνούς Έκκλησης για το Μεταναστευτικό Ε.Ε.Σ – ΔΟΕΣ.

Μετά τα σοβαρά επεισόδια και τις πυρκαγιές που ξέσπασαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου 2020 στο χώρο, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συνομίλησε και με στελέχη του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Μυτιλήνης εκφράζοντάς τους την επιθυμία να συνδράμουν με όλες τις δυνάμεις τους στη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας. Παράλληλα, είχε επικοινωνία και με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και συγκεκριμένα με τον υπουργό, κ. Νότη Μηταράκη.

Πλέον, ο Οργανισμός αναμένει την πρώτη εκτίμηση των αναγκών προκειμένου να παράσχει ό,τι χρειαστούν οι συνάνθρωποι μας.

«Βρισκόμαστε σε τεράστια ετοιμότητα, όχι μόνο σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και με υλικό πάσης φύσεως (κρεβάτια, στρώματα, σεντόνια κτλ). Σήμερα ίσως γίνει η πρώτη αποτίμηση για να τους παραδώσουμε την πρώτη βοήθεια υλικών. Όλοι οι εκεί υπεύθυνοι είναι ενήμεροι για την ετοιμότητα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», ανέφερε ο Πρόεδρος, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ