Κορονοϊός – Επείγουσα εγκύκλιος για τα σχολεία: Αυστηροί έλεγχοι παντού


Κατεπείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας έφτασε σε όλες τις Περιφέρειες, λίγα εικοσιτετράωρα πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία

Η εγκύκλιος του υπουργείου προβλέπει αυστηρούς ελέγχους σε όλα τα σχολεία, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η οποία είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

«Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2020-2021 και τις ιδιαίτερες συνθήκες οργάνωσης και λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων όλων των βαθμίδων λόγω της πανδημίας της νόσου SARS-COV-2(COVID-19), κρίνεται αναγκαία η εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων στις εκπαιδευτικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή αρμοδιότητάς σας, σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική νομοθεσία, με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.

Αναλυτικότερα, με κατεπείγουσα εγκύκλιο του Γενικού Γραμματεία του υπουργείου Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκου προς όλες τις Περιφέρειες της χώρας και τις αρμόδιες Διευθύνσεις ζητείται να γίνουν Υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία όλων των βαθμίδων και των ειδικών κατηγοριών, ημερήσια και νυχτερινά, δημόσια και ιδιωτικά και στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς.

Τα μέτρα

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας γίνεται εκτενής αναφορά στο τι θα πρέπει να ελέγχουν οι αρμόδιοι.

Ειδικότερα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης COVID-19 σε σχέση με την λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων είναι:

    • Λήψη μέτρων περιορισμού συγχρωτισμού, τήρησης αποστάσεων (π.χ. διαφορετικά διαλείμματα διαγράμμιση σε χώρους σίτισης – κυλικεία, χώρος διανομής τροφίμων σε προγράμματα σχολικών γευμάτων)
    • Τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής με έμφαση στην συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών.
    • Εφοδιασμός στα σημεία πλύσης των χεριών με αντισηπτικό διάλυμα
    • Σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές με μέριμνα για την σχετική εκπαίδευση καθώς και του βοηθητικού προσωπικού και των εργαζομένων σε χώρους σίτισης.
    • Τακτικός αερισμός αιθουσών και εφόσον γίνεται χρήση κλιματιστικών μηχανημάτων να ακολουθείται η εγκύκλιος «Λήψη μέτρων διασφάλισης της δημόσιας υγείας από ιογενείς λοιμώξεις κατά τη χρήση κλιματιστικών μονάδων».
    • Καθαριότητα και απολύμανση επιφανειών και χώρων
    • Ανάρτηση εικονογραφημένων οδηγιών σε κατάλληλα σημεία, ενημέρωση του σχολικού πληθυσμού για τον τρόπο μετάδοσης του ιού.
    • Τήρηση πρωτοκόλλου ΕΟΔΥ σε περίπτωση κρούσματος.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ναι ρε,ολα ειναι ετοιμα:Οι παραπανω υπαλ. καθαριοτητας,οι μασκες[εμεθα βγηκαν ακαταλληλες καποιες],τα παγουρινια,για να μην πινουν απ’τις γουρνες[ο βαρκαρης δε δωρισε αναλωσιμη γραφικη υλη πιο απαραιτητη] και κυριως ο διπλωματουχος νοσοκομος που χρειαζεται σε τετοιες περιπτωσεις.Α μην νομιζετε οτι τα σχολεια εχουν θεμομετρα.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ