Κορονοϊός: Έκτακτο SMS του 112 σε Ημαθία, Πέλλα, Κιλκί και Πιερία – «Να είστε σε επιφυλακή»


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Sms στα κινητά τους έλαβαν οι πολίτες στις περιφερειακές ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς και Πιερίας – Το μήνυμα τους καλεί να φορούν μάσκες προστασίας για τον κορoνοϊό.

Μήνυμα για τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζουν οι πολίτες αλλά και τη χρήση μάσκας με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού εστάλη από την υπηρεσία του 112 στις περιφερειακές ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς και Πιερίας.

«Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο Covid-19 στην ευρύτερη περιοχή Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείας, μείνετε υγιείς», αναφέρει το σχετικό μήνυμα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Μίνι lockdown

Υπενθυμίζεται ότι στις περιφερειακές ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς και Πιερίας είναι σε ισχύ από σήμερα Παρασκευή έως και την Παρασκευή 25-09-2020 και ώρα 06.00 τα εξής περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
  • Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.
  • Στις ανωτέρω περιοχές μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων και για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ