Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Κανένας εφησυχασμός- Ο ιός κινείται ανομοιόμορφα


ΚορονοϊόςH υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο καθηγήτης Γκίκας Μαγιορκίνης παρευρίσκονται στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας. 

Στην ενημέρωση βρίσκονται, όπως πάντα, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιάς.

Παίρνοντας το λόγο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως υπάρχει προβληματισμός από την αύξηση των διασωληνωμένων και την αύξηση των κρουσμάτων.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο και στη διακοπή της φάσης ΙΙΙ του εμβολίου της AstraZeneca, ο κ. Μαγιορκίνης την χαρακτήρισε «διπλά τυφλή μελέτη». Όπως επεσήμανε, πρόκειται για εμβόλιο – placebo, δεν είναι σε θέση ο ασθενής να γνωρίζει αν έχει πάρει το εμβόλιο ή το placebo και σε περίπτωση που εμφανιστεί μια παρενέργεια εξετάζεται αν υπάρχει σχέση με το εμβόλιο. «Στη συγκεκριμένη μελέτη είναι η δεύτερη φορά που διακόπτεται η κλινική δοκιμή», πρόσθεσε.

O ίδιος, μίλησε επίσης, για ανομοιόμορφη κίνηση του κορονοϊού, αφού λίγοι το μεταδίδουν δυναμικά και ο ιός μπορεί να ανατρέψει μέσω της υπερμετάδοσης, την πορεία της πανδημίας. Όταν εμφανίζονται κρούσματα όπως αυτά σε επαγγελματικούς χώρους, εκεί η ιχνηλάτηση μπορεί να περιχαρακώσει. Σε καμία περίπτωση η εξέλιξη δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Χαρδαλιάς: Κρίσιμη κατάσταση στη Μακεδονία – Παράταση των μέτρων στην Αττική

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς μπαίνουν σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

Αυτά είναι:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στις ανωτέρω περιοχές μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων και για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από σήμερα, Παρασκευή 11-09-2020 και ώρα 06.00 έως και την Παρασκευή 25-09-2020 και ώρα 06.00.

Την άρση του ειδικού περιοριστικού καθεστώτος που επεβλήθη σε Πάρο και Αντίπαρο λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου του κορoνοϊού, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τόνισε πως η επιδημιολογική εικόνα είναι καλύτερη.

Είπε ακόμα ότι παρατείνονται τα μέτρα στις επιβαρυμένες περιοχές ανάμεσα στις οποίες είναι και η Αττική.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. αυτο το παλληκαρι ειναι ατυχο,του βαζουν να πει κατι φρασεις οπως καθετη αποσταση,ανομοιομορφη κινηση και κομπιαζει.Ευτυχως δεν ειχε τη μανα του Βαρτζοπουλου.Θα τον αφηνε στασιμο στη Β’Γυμνασιου

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ