Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων στη Βρετανία: Aπαγορεύονται συναντήσεις μεταξύ συγγενών και φίλων


Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3.539 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με τα 2.919 κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες.

Άλλοι έξι άνθρωποι υπέκυψαν στον νέο κορονοϊό.

Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι η εξάπλωση της ασθένειας επιταχύνεται σε όλες τις περιοχές της Αγγλίας, ενώ μία μελέτη αφήνει να εννοηθεί ότι τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε εβδομάδα. Από την Δευτέρα θα τεθεί σε ισχύ ο «κανόνας των έξι» δηλαδή η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 6 προσώπων, με στόχο να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Από την Τρίτη στο Μπέρμιγχαμ θα απαγορευτούν οι συναντήσεις ακόμη και μεταξύ συγγενών ή φίλων. «Από τις 15 Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι του Μπέρμιγχαμ δεν θα μπορούν πλέον να συναντιούνται με μέλη άλλων νοικοκυριών, ούτε σε εσωτερικούς χώρους ούτε σε ιδιωτικούς κήπους», προειδοποίησε το τοπικό δημοτικό συμβούλιο σε ανακοίνωσή του.

Στην πόλη αυτή του 1,1 εκατομμυρίου κατοίκων, στην κεντρική Αγγλία, στο διάστημα 8-14 Αυγούστου οι μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό αυξήθηκαν από 30,1 σε 75 ανά 100.000 κατοίκους.

Οι κάτοικοι θα μπορούν πάντως να πάνε σε καφετέριες, εστιατόρια ή καταστήματα, όχι όμως να συναντηθούν με μέλη άλλων νοικοκυριών. «Καταλαβαίνω ότι είναι εκνευριστικό να μπορείς να πας στην παμπ αλλά όχι και να δεις την οικογένειά σου, όμως τα στοιχεία που διαθέτουμε δείχνουν ότι οι μολύνσεις αυξήθηκαν κυρίως λόγω των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων και ιδίως λόγω των ιδιωτικών συναντήσεων», εξήγησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Ίαν Γουόρντ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ