Σάλος και οργή με άρθρο Γερμανίδας δημοσιογράφου για τη Μόρια


Οργή προκαλεί άρθρο Γερμανίδας δημοσιογράφου, η οποία από την ασφάλεια του… πληκτρολογίου της ζητά από τους μετανάστες «να καταστρέψουν τους καταυλισμούς τους στην Ευρώπη».

Πιο συγκεκριμένα, η Ariane Bemmer μέσω της «Tagesspiegel» και με αφορμή τα όσα έγιναν στη Μόρια, καλεί τους μετανάστες σε γενική εξέγερση κατά των Αρχών.

«Οι συνθήκες στον καταυλισμό ήταν απολύτως ανήθικες. Τώρα το πλήθος επαναστάτησε και κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων;», γράφει.

Και συνεχίζει: «Στη συζήτηση σχετικά με το τι θα κάνουν τους πρόσφυγες από το καμένο καταυλισμό της Μόρια, συμβαίνει κάτι περίεργο. Η προσοχή στρέφεται στο γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε από εμπρησμό. Το ερώτημα είναι: Δεν θα ανταμειφθούν και οι εγκληματίες που έβαλαν τη φωτιά εάν όλοι οι πρόσφυγες διανεμηθούν στις ευρωπαϊκές χώρες;».

«Η Ελλάδα – και έτσι η ΕΕ – έχει αποδεχτεί ότι η Μοριά ήταν εντελώς συνωστισμένη. Ότι οι εγκαταστάσεις υγιεινής δεν ήταν αρκετές. Ότι οι άνθρωποι ζούσαν στο χώμα. Ότι υπήρχαν συνθήκες που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν. Και ξαφνικά ήρθε ο κορονοϊός και το στρατόπεδο σφραγίστηκε», συνεχίζει η Bemmer και φτάνει στο σημείο να γράψει:

«Δεν είχαν λοιπόν δικαίωμα να επαναστατήσουν; Τι περιμένατε; Ότι οι άλλοι άνθρωποι με τη σειρά τους θα μείνουν εκεί για να μολυνθούν και στη συνέχεια να πεθάνουν σταδιακά λόγω έλλειψης ιατρικής περίθαλψης; Το ερώτημα λοιπόν πρέπει να είναι το εξής: Λαμβάνοντας υπόψη τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούσαν στη Μόρια, δεν υπήρχε κάποιο είδος διαμαρτυρίας, δικαίωμα αντίστασης; Οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να αποδεχτούν επ’ αόριστον τις συνθήκες υπό τις οποίες ζουν, εάν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, βλάπτουν την αξιοπρέπεια τους, απειλούν τη ζωή τους».

Τέλος, η αρθρογράφος χαρακτηρίζει τις φωτιές «ένα είδος αυτοάμυνας», προσπαθώντας να δικαιολογήσει τι άραγε και γιατί;

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σιγουρα δεν ειναι συνθηκες διαβιωσης αυτες,ο,τι γνωμη εχουμε γι’αυτουςΗ κοπελια ομως ξεχασε να μας πει οτι οι βιομηχανοι της θελοντας φτηνα εργατικα χερια,στην αρχη ειχαν παρει κυριως Αλβανους stand-bye στη Γερμανια,τους εβγαινε ακριβα και σκεφτηκαν το κολπο με τον κολλητο,και μας τους φορτωσαν ως προσφυγες,κατα παραβαση του Δ.Δικαιου.Και φυσικα ο φιλος της Ερντογαν το εκμεταλλευεται αριστα.Σιγουρα οι τελευταιοι που φταινε ειναι αυτοι[οχι ολοι]

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ