Εισβολή στην Ελλάδα: Το μυστικό σχέδιο «Τσάκα Μπέης» των Τούρκων

Το απόρρητο σχέδιο των Τούρκων για εισβολή στην Ελλάδα είναι έτοιμο από το 2014 και όπως φαίνεται είναι ενεργό ως συνέχεια του σχεδίου «Βαριοπούλα»

Πριν από δύο μήνες η γνωστή ιστοσελίδα Nordic Monitor έφερε στη δημοσιότητα το περίφημο πλέον σχέδιο «Τσάκα Μπέης» , (Çakabey) ένα σχέδιο εισβολής της Τουρκίας στην Ελλάδα με στόχο την κατάληψη των νησιών του Αιγαίου (Nordic Monitor 15/6/2020). Το σχέδιο αυτό που περιέχεται στις δικογραφίες τουρκικού στρατοδικείου, διέρρευσε στον τύπο και δεν έχει αμφισβητηθεί επισήμως από την Άγκυρα. Πρόκειται δηλαδή για ένα νέο Αττίλα που σχεδιάζει να επαναλάβει, εις βάρος της Ελλάδας αυτή τη φορά, η Άγκυρα. Μάλιστα όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα το σχέδιο «Τσάκα Μπέης» εκπονήθηκε τον Ιούνιο του 2014 και έκτοτε έχει επικαιροποιηθεί.

Το όλο σχέδιο πέρασε στα ψιλά των μέσων ενημέρωσης, πλην όμως δεν έχει διαψευστεί από κανέναν.

Σύμφωνα με μια παρουσίαση που εκπονήθηκε από το Γενικό Επιτελείο του Τουρκικού Στρατού για επανεξέταση του εσωτερικού του σχεδιασμού, η Τουρκία έχει συντάξει ένα σχέδιο μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης με την ονομασία «TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi» (TSK [Turkish Armed Forces] Çakabey Operation Planning Directive). Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανότατα ενημερώθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία και εξακολουθεί να είναι ενεργό. Το έγγραφο ανακαλύφθηκε σε έναν φάκελο δικαστηρίου στην τουρκική πρωτεύουσα, όπου ο εισαγγελέας Serdar Coşkun, πιστός φίλος και υποστηρικτής του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να είχε ξεχάσει να αφαιρέσει από τα διαβαθμισμένα έγγραφα πριν τα υποβάλει στο δικαστήριο που ερευνά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15 Ιουλίου 2016. Τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου εισβολής για την Ελλάδα, φαίνεται ότι ανταλλάχθηκαν μεταξύ κορυφαίων διοικητών του Γενικού Επιτελείου Στρατού καθώς αναφέρουν πως για τις παρατηρήσεις και την πορεία του σχεδίου από τους εμπλεκόμενους χρησιμοποιείται ένα ασφαλές εσωτερικό e-mail σύστημα επικοινωνιών.

Είναι προφανές ότι η Άγκυρα έδωσε το όνομα «Τσάκα Μπέης» στο σχέδιο της τουρκικής εισβολής στην Ελλάδα για λόγους καθαρά συμβολικούς καθώς ο τούρκος πολέμαρχος Τζαχάς ή Τσάκα Μπέης ο οποίος είχε τη βάση του στην περιοχή της Σμύρνης τον ενδέκατο αιώνα μχ κατέλαβε τότε την Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο και τη Ρόδο. Μάλιστα ο Ερντογάν με νέες δηλώσεις του, χωρίς καν να διαψεύσει το σχέδιο «Τσάκα Μπέης», συνέχισε με τον πιο θρασύ και απροκάλυπτο τρόπο την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού που έχει ως αποτέλεσμα να γεμίσει την Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο και την Κω με πάνω από 30.000 παράνομους μετανάστες. Τα γεγονότα στη Μόρια έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι στη Μυτιλήνη υπάρχουν πυρήνες αποσταθεροποίησης που ενδεχομένως κινούνται με εντολή των Τούρκων σε τακτικές κινήσεις αντιπερισπασμων επί της εθνικής ασφάλειας.

Το σχέδιο «Τσάκα Μπέης» αποτελεί συνέχεια του σχεδίου «Βαριοπούλα-2» που επίσης αποκαλύφθηκε από τουρκικές πηγές την εποχή του πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν και το οποίο προέβλεπε τουρκική εισβολή στον Έβρο.

Όπως όλα δείχνουν το καθεστώς Ερντογάν δεν μπλοφάρει. Παίζει το τελευταίο του χαρτί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here