Ολονύχτιο θρίλερ με το Oruc Reis: Φεύγει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα ή μπλοφάρει;


Μυστήριο με το τουρκικό ερευνητικό – Το απόγευμα του Σαββάτου ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να κινείται βορειοανατολικά προς τα τουρκικά παράλια

Φεύγει τελικά ή πραγματοποιεί κίνηση αντιπερισπασμού; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να απαντήσουν οι Επιτελείς του ελληνικού «Πενταγώνου» βλέποντας το τουρκικό ερευνητικό να αλλάζει ρότα το απόγευμα του Σαββάτου (12/09).

Έπειτα από 35 ημέρες πλεύσης σε διεθνή ύδατα, αλλά σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το Oruc Reis εδώ και μερικές ώρες κινείται περίπου με διπλάσια ταχύτητα απ’ αυτήν με την οποία έπλεε τον τελευταίο μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, το τουρκικό ερευνητικό από τις 10 Αυγούστου μέχρι σήμερα κινούνταν με ταχύτητα 4-5 κόμβων, που του επέτρεπε να πλέει έχοντας απλώσει καλώδια, τα οποία, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές δεν κατάφερε ποτέ να ποντίσει στον ελληνικό βυθό.

Εδώ και λίγες ώρες ωστόσο, το τουρκικό πλοίο άρχισε να κινείται βορειοανατολικά, με ταχύτητα περίπου 10 κόμβων και πορεία προς το λιμάνι της Αττάλειας.

Το γεγονός ότι πλέει με αυτή την ταχύτητα, δείχνει ότι πιθανότατα έχει μαζέψει τα καλώδιά του.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ORUC REIS στις 23.15 το βράδυ του Σαββάτου:

Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια και των προηγούμενων ναυτικών οδηγιών, το Oruc Reis κυριολεκτικά μπαινόβγαινε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Επομένως, ακόμα και αν τις επόμενες ώρες το Oruc Reis βγει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα επιστρέψει ξανά το πρωί της Κυριακής.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν κάθε κίνηση του τουρκικού ερευνητικού και των συνοδευτικών πολεμικών πλοίων. Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες ενώ, υπενθυμίζουμε ότι το πρωί της Κυριακής (13/09) μεταβαίνει στο Καστελόριζο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ