Ακάρ: Γι’ αυτό επέστρεψε το Oruc Reis – Δεν εγκαταλείπουμε τα δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο

Σε… βέρτιγκο η τουρκική ηγεσία – Από τη μία τάσσεται υπέρ του διαλόγου και από την άλλη προαναγγέλλει επιστροφή του Oruc Reis. 

Τους λόγους που επέστρεψε το τουρκικό ερευνητικό στο λιμάνι της Αττάλειας, μετά από 35 μέρες παραμονής στην ανατολική Μεσόγειο, προσπάθησε να αιτιολογήσει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Η επιστροφή του Oruc Reis στα νότια παράλια της χώρας δεν σημαίνει ότι η Άγκυρα εγκαταλείπει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολού ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακαρ, προσθέτοντας ότι η επιστροφή του πλοίου έγινε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εργασιών του.

Ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε παράλληλα την έντονη ενόχλησή του για την επίσκεψη που πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο.

Νωρίτερα πάντως από την περιφέρεια Κας της Αττάλειας, ο Χουλουσί Ακαρ, ανέφερε ότι η Τουρκία τάσσεται πάντα υπέρ του διαλόγου και μιας πολιτικής λύσης. Το γεγονός ότι η τουρκική ηγεσία λέει αλλά το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ, αποδεικνύει το πολιτικό βέρτιγκο στο οποίο βρίσκεται.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ