Κορονοϊός – Ιταλία: Πρέπει να αντέξουμε άλλους έξι μήνες, λέει ο υπ. Υγείας


«Πρέπει να αντέξουμε άλλους έξι μήνες, στο τέλος του χειμώνα θα έχουμε σωθεί»: Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας Ρομπέρτο Σπεράντσα σε συνέντευξή το στην εφημερίδα La Repubblica, αναφερόμενος στη στρατηγική της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η επανέναρξη της πειραματικής φάσης του εμβολίου AstraZeneca, «είναι οπωσδήποτε μια καλή είδηση», διότι «τα προβλήματα που είχαν προκύψει δεν συνδέονταν με το εμβόλιο».

Σε ό,τι αφορά την επανέναρξη του σχολικού έτους, που στην Ιταλία ορίστηκε για αύριο, Δευτέρα, ο Ιταλός υπουργός υγείας τόνισε ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν θα μείνουν μόνοι και τα προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν θα αντιμετωπίζονται από το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας».

Ο Σπεράτσα, τέλος, κατέστησε σαφές ότι η μέτρηση της θερμοκρασίας των παιδιών θα πρέπει να γίνεται από τους γονείς, στο σπίτι, και ότι «για απουσίες μεγαλύτερες των τριών ημερών θα πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον παιδίατρο».

Κρούσματα σε όλες τις περιφέρειες το τελευταίο 24ωρο

Σήμερα, Κυριακή, στην Ιταλία διαγνώσθηκαν 1.458 νέα κρούσματα κορονοϊού, και επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Χθες είχαν καταγραφεί 1.501 νέα κρούσματα κορονοϊού και έξι νεκροί.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας εισήχθησαν 187 ασθενείς (πέντε περισσότεροι από χθες), ενώ 2.042 άνθρωποι βρίσκονται στα νοσοκομεία της χώρας (91 περισσότεροι σε σύγκριση με χθες).

Κατά τη σημερινή ημέρα διαγνώσθηκαν νέα κρούσματα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό 36.280 άνθρωποι.

Τα περισσότερα περιστατικά των τελευταίων 24 ωρών διαγνώσθηκαν στην Λομβαρδία (265), στην περιφέρεια της Μπολόνια (143) και στο Λάτιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη (143).

Το μήνυμα του Κόντε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Facebook, στην έναρξη του νέου σχολικού έτους, η οποία ορίσθηκε από την ιταλική κυβέρνηση για αύριο, 14 Σεπτεμβρίου.

«Θα υπάρχουν δυσκολίες, προβλήματα, ιδίως στην αρχή. Πρέπει να δώσετε την συμβολή σας, σεβόμενοι τους κανόνες που θα σας επιτρέψουν να προστατέψετε την υγεία σας και εκείνη των ανθρώπων που αγαπάτε και σας αγαπούν», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι τα ιταλικά σχολεία υστερούν εδώ και πολλά χρόνια σε ό,τι αφορά την υποδομή και το δυναμικό τους, και ότι η πραγματικότητα αυτή επιδεινώθηκε λόγω πανδημίας.

Ο Τζουζέπε Κόντε ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτικούς για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν, ιδίως τους μήνες του lockdown, με την εξ αποστάσεως διδασκαλία και παραδέχθηκε ότι «η αυριανή θα είναι και για τον ίδιο μια ιδιαίτερη ημέρα, γεμάτη συγκίνηση, διότι εκτός από πρωθυπουργός, είναι και γονιός».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ