Δολοφονία Μακρή – Ραγδαίες εξελίξεις: Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι


Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, αδελφών ηλικίας 32 και 36 ετών, Βουλγαρικής υπηκοότητας για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας, αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα ένοχος κηρύχθηκε ο 32χρονος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας ενώ ο 36χρονος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αναμένεται η απόφαση επί των ποινών

Υπενθυμίζεται ότι την ενοχή των δύο βουλγαρικής υπηκοότητας αδελφών ηλικίας 32 και 36 ετών, για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, είχε ζητήσει ο εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 32χρονου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας, ενώ για τον 36χρονο αδελφό του για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Για τον 32χρονο φερόμενο εκτελεστή του επιχειρηματία ο εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που σκότωσε τον επιχειρηματία με οκτώ σφαίρες και εμφανίζεται στο βίντεο της ανθρωποκτονίας που έχει δει το «φως» της δημοσιότητας.

«Πέρα πάσης αμφιβολίας ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας. Δεν το λέω εγώ, το λέει το βίντεο της ανθρωποκτονίας. Φαίνεται από το βίντεο το γυμνασμένο προφίλ, η σωματοδομή, η κοτσίδα» επισήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να είναι όλα συμπτώσεις.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό επιβαρυντικό για τον πρώτο κατηγορούμενο είναι και το τηλεφώνημα στον αδελφό του, λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανθρωποκτονία. «Ο δεύτερος κατηγορούμενος έχει καταστρώσει το σχέδιο με τον αδελφό του, παρακολουθούν το θύμα μαζί. Κατά την άποψη μου, οι πράξεις του είναι ο ορισμός του απλού συνεργού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» επισήμανε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ