Πέτσας στο CNN Greece: Θετική εξέλιξη η αποχώρηση του Oruc Reis – Στο τραπέζι οι κυρώσεις


Αποτελεί θετική εξέλιξη η αποχώρηση του Oruc Reis αλλά η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της Άγκυρας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece για το εάν η Αθήνα λόγω της αποχώρησης του ερευνητικού σκάφους δεν θα επιμείνει στις κυρώσεις κατά της Άγκυρας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως η Ελλάδα περιμένει να δει αν η τελευταία εξέλιξη αποτελεί κίνηση τακτικισμού από την πλευρά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν και αν υπάρξει συνέχεια και συνέπεια από την Τουρκία, θα επανακαθορίσει αν χρειαστεί τη στάση της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως ήταν ξεκάθαρος πως οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας παραμένουν στο τραπέζι και ίσως αυτό ήταν που ανάγκασε την Άγκυρα να προχωρήσει στην αποχώρηση του Oruc Reis.

Σημειώνεται πως χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στα πλαίσια της ΔΕΘ, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θέλει να συζητήσει με την Τουρκία αλλά σε κλίμα ειρηνικό και χωρίς προκλήσεις.

«Η αποκλιμάκωση δεν είναι ένα στιγμιαίο γεγονός, αλλά πρέπει να σας πω ότι εφόσον δούμε δείγματα γραφής σε αυτή την κατεύθυνση, η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να ξεκινήσει -και γιατί όχι σύντομα- έναν νέο κύκλο διερευνητικών επαφών με την Τουρκία» είπε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εφόσον δούμε σημάδια έμπρακτης αποκλιμάκωσης, η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι για τη μία μείζονα διαφορά που έχει με την Τουρκία που δεν άλλη από την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο» υπογράμμισε επίσης ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο πρόβλημα οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ