Κορονοϊός: Γάμος στην Πτολεμαΐδα έγινε εστία μετάδοσης – Πέντε κρούσματα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ακόμα ένα κρούσμα καταγράφτηκε στο Νότιο Πεδίο στην Πτολεμαΐδα την Παρασκευή. Πρόκειται για έναν 60χρονο εργαζόμενο στην βάρδια της ημέρας, στο Νότιο πεδίο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Δέκα άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα και από τη βάρδια και το λεωφορείο που μετακινούνταν ο εργαζόμενος.

Και το κρούσμα αυτό συνδέεται με το γάμο στην Ερμακιά που έγινε το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου με πλήθος κόσμου, με γλέντι σε κατάστημα της Πτολεμαΐδας, αλλά και στο χωριό. Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos ήδη υπάρχουν πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα στο χωριό και πολλοί καλεσμένοι που μένουν στο σπίτι σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών τους.

Οι καλεσμένοι ήταν από την περιοχή αποκλειστικά και υπήρχαν και αρκετά παιδιά. Κάποια μάλιστα από αυτά έδωσαν δείγμα για πιθανή διάγνωση του ιού. Οι θείοι του γαμπρού θετικοί, μια 62χρονη, ένα ολόκληρο σόι χωρίς να υπάρχει σαφής εικόνα των κρουσμάτων αλλά και το κρούσμα 0 που πιθανολογείται να είναι καλεσμένος ασυμπτωματικός από νησί των Κυκλάδων.

Το δυσάρεστο είναι ότι ενώ παρουσιάστηκαν τα συμπτώματα νωρίτερα, δεν αξιολογήθηκαν σωστά για να μην υπάρχει εξάπλωση.

Πηγή: prlogos

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here