ΗΠΑ: Ο κυκλώνας Σάλι απειλεί τις αμερικανικές ακτές


Η τροπική καταιγίδα Σάλι ενισχύθηκε σε κυκλώνα σήμερα και απειλεί τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, προειδοποιούν οι αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Συνοδευόμενη από ανέμους που φθάνουν τα 150 χλμ/ώρα, η Σάλι θα μπορούσε να αγγίξει έδαφος από αύριο Τρίτη, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο του Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων.

Καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απόσταση 210 χλμ στα ανοικτά του Μισισίπι, η Σάλι ενδέχεται να προκαλέσει πιθανόν θανατηφόρες ανόδους της στάθμης των υδάτων από τη Λουιζιάνα έως την Αλαμπάμα. Η Νέα Ορλεάνη, που ισοπεδώθηκε πριν από 15 χρόνια από τον κυκλώνα Κατρίνα, βρίσκεται μεταξύ των περιοχών που κινδυνεύουν.

«Η κακοκαιρία δεν είναι κάτι που πρέπει κανείς να παίρνει ελαφρά», προειδοποίησε η Κέι Άιβι, η κυβερνήτρια της Αλαμπάμα, αφού κήρυξε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πολιτεία της, που συνορεύει με τη Φλόριντα.

«Παρακαλάμε η Σάλι να μην προκαλέσει ζημιές, όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι», επέμεινε, καλώντας τους κατοίκους της πολιτείας της να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Την ίδια ώρα, η τροπική ύφεση Είκοσι-Ένα ενισχύθηκε στην καταιγίδα Βίκι στον Ατλαντικό, που αναμένεται να έχει μικρή διάρκεια, καθώς προβλέπεται ότι θα αποδυναμωθεί από αύριο το βράδυ, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ.

Το σύστημα εντοπίζεται σε απόσταση 565 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά από το Πράσινο Ακρωτήρι, με τους ανέμους που το συνοδεύουν να ανέρχονται σε 75 χλμ/ώρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ