Παπαθανάσης στο CNN Greece: Ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, επιταχύνονται οι διαδικασίες


Την επιτάχυνση των επενδύσεων προανήγγειλε αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο CNN Greece, επισημαίνοντας πως υπάρχει ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές για διάφορα projects.

Ο υπουργός τόνισε πως η εμπιστοσύνη των ξένων στις προοπτικές της Ελλάδας αποδεικνύεται από τα πολύ χαμηλά επιτόκια στα ελληνικά ομόλογα και την τελευταία επιτυχημένη έξοδος στις αγορές.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, η κυβέρνηση θα επιμείνει στην απλοποίηση των διαδικασιών για την υλοποίηση των επενδύσεων και στόχος της κυβέρνησης είναι η θεσμοθέτηση ενός ξεκάθαρου πλαισίου για όσους θέλουν να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα μας.

Παράλληλα ο υπουργός ανέφερε πως μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση των διαδικασιών του αναπτυξιακού νόμου.

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή σε επεξεργασία ένα σχέδιο, το οποίο οριστικοποιείται. Στις 15 Οκτωβρίου θα κατατεθεί στην Κομισιόν και ακολούθως θα ξεκινήσει διάλογος, ο οποίος θα διαρκέσει έως το τέλος Δεκεμβρίου» τόνισε

Όπως είπε: «Θα έρθει η αναμόρφωση του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων -4412- περί τα τέλη του Σεπτεμβρίου, ο οποίος επιταχύνει κατά πολύ όλες τις διαδικασίες. Ο αναπτυξιακός νόμος -η επιτάχυνση των σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου- είναι κάτι το οποίο επεξεργαζόμαστε τώρα».

Αναφορικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να της στηρίζει, προσθέτοντας πρόσθεσε ότι «έρχεται το ταμείο ανάκαμψης για να στηρίξει την οικονομία».

Ακόμα χαρακτήρισε ιδιαίτερο επιτυχημένο μέτρο την επιστρεπτέα προκαταβολή και ανέφερε ότι «έρχεται και τρίτος κύκλος που θα καλύψει περισσότερες επιχειρήσεις».

«Είναι ένας κύκλος μεγαλύτερος από κάθε άλλο κύκλο, καθώς θα μοιραστούν 1,5 δισ. ευρώ και θα μπουν περισσότεροι σε αυτό τον κύκλο. Σαφώς μπαίνουν και επιχειρήσεις που δεν μπόρεσαν να μπουν στους προηγούμενους κύκλους. Νομίζω ότι είναι ένα μέτρο πολύ επιτυχημένο, η αγορά το έχει δεχτεί και θα στηρίξει την ταμειακή ρευστότητα. Επομένως αυτό μαζί με το ταμείο εγγυοδοσίας που συνεχίζει και δέχεται τις αιτήσεις και στηρίζει τις επιχειρήσεις, η επιστρεπτέα προκαταβολή δίνει μια άνεση ταμειακή προκειμένου οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν αυτό το κρίσιμο διάστημα», επεσήμανε ο υπουργός.

Αναφορικά με τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ανακοινωθούν για την Αττική, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως είναι μια δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση και η κυβέρνηση προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις για να περιορίσει την εξέλιξη αυτής της πανδημίας, δηλαδή τη διασπορά του ιού.

Προσέθεσε πως δεν μπορεί να προβλεφθεί πόσο θα κρατήσει ένα μέτρο που έρχεται, το σίγουρο είναι ότι θα κρατήσει έως ότου θα ρυθμιστεί η κατάσταση, φανεί ότι περιορίζεται ο ρυθμός των κρουσμάτων και δεν είναι αυξητικός, γιατί η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να πάει και επιθετικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ