Λουκέτο για 14 ημέρες στην εστίαση – Ποιοι ΚΑΔ κατεβάζουν ρολά

Τέλος στα μπουζούκια στην Αττική για δύο εβδομάδες. Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική και οι κλειστές αίθουσες συναυλιών παύουν να λειτουργούν για 14 ημέρες από την Τετάρτη 16/9, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Από την 1η Ιουλίου έχουν εντοπιστεί 1.093 κρούσματα στις πύλες εισόδου, ανακοίνωσε ο Νίκος Χασρδαλιάς. Η εφαρμογή μέτρων παίζει αποφασιστικό ρόλο, τόνισε γι ‘αυτό και ανακοίνωσε ότι διεξάγονται χιλιάδες έλεγχοι στη χώρα.

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, ανακοίνωσε περιοριστικά μέτρα στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων.

Η Αττική, μετά την αύξηση των κρουσμάτων, βρίσκεται σε μέτριο έως υψηλό επίπεδο κινδύνου, καθώς και σημειώνεται αύξηση στις νοσηλείες στις ΜΕΘ των νοσοκομείων. Τα νέα μέτρα κρίνονται αναγκαία, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Αττική

Κορονοϊός Ελλάδα: Τα νέα μέτρα στην Αττική, σήμερα 15 Σεπτεμβρίου

Τα νέα μέτρα στην Αττική – Λουκέτο για 14 μέρες σε αυτά τα καταστήματα

Τα μέτρα για την Αττική από 16 έως 30 Σεπτεμβρίου είναι τα εξής:

1 Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.

2 Σε ό,τι αφορά τα ΚΥΕ με ζωντανή μουσική (Κέντρα Διασκέδασης) αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες. Συγκεκριμένα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική (ΚΑΔ 56301001, 56301009, 56301010, 56301011, 56301012) και οι κλειστές αίθουσες συναυλιών με ΚΑΔ 90041009 παύουν να λειτουργούν για 14 ημέρες.

3 Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο όπως και κατά τη διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.

4 Ορίζεται ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς) όπως και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (πχ πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές
σε καταστήματα, πορείες – διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου. Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους.

5. Καθορίζεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στο 50%, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για παραγωγούς και καταναλωτές, με 3 μέτρα απόσταση πάγκων (και με δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας της αγοράς στην ίδια
περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας).

6 Ορίζεται όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των ΚΥΕ.

Ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύ, όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10:00 πμ, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων κλπ.

Για όλα τα μέτρα που έχουν τον χαρακτήρα της υποχρεωτικότητας θα πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι από το συντονιστικό κέντρο ελέγχων κατά του COVID-19 και θα επιβάλλονται πρόστιμα σε επιχειρήσεις και ιδιώτες που δεν συμμορφώνονται.

Στα νέα κρούσματα σήμερα Τρίτη 15/9 σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και την ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρθηκε αρχικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Πρόκειται για 310 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13730, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες. 2433 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5901 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 17 (25.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 313 θανάτους συνολικά στη χώρα. 116 (37%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μαγιορκίνης: Αυξητική τάση στην Αττική

Αυξητική είναι η τάση στην Αττική κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, επισήμανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και έκανε αναφορά σε ευρωπαϊκές πόλεις με αντίστοιχο πληθυσμό της Αττικής και τις απώλειες σε νεκρούς.

Τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι η αχίλλειος πτέρνα, τόνισε.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ