Φωτιά στον Έβρο – Αντιπεριφερειάρχης: Πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εμπρησμών

Φωτιές στην Ελλάδα – Όλες οι ειδήσεις: Για το πιθανό ενδεχόμενο εμπρηστικών κινήτρων πίσω από τις πολλές φωτιές και πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες στο Νομό Έβρου έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Έβρου και Αντιπεριφερειάρχης του Νομού, Δημήτρης Πέτροβιτς, αναφερόμενος ειδικά στα δύο ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα στην Αισύμη.

«Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι σε δέκα ημέρες είχαμε εννέα μέτωπα φωτιάς εδώ στην περιοχή του Έβρου. Έχουμε πει επανειλημμένως ότι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι δύο μήνες που έχουμε την εμφάνιση πυρκαγιών εδώ στην περιοχή μας. Εντούτοις, φέτος, το πράγμα έχει ξεφύγει» δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς.

«Είχαμε μια πολύ μεγάλη φωτιά, την Κυριακή, στην περιοχή της Αισύμης, και χρειάστηκε να έρθει μεγάλη δύναμη των εναέριων μέσων, χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα αεροπλάνα, εκ των οποίων δύο καναντέρ και δύο πετζετέλ και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο ήταν Έρικσον, δηλαδή μεγάλα ελικόπτερα. Αν δεν είχαμε αυτή την εναέρια βοήθεια για την κατάσβεση θα ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα για την περιοχή της Αισύμης, και δεν ξέρουμε πού θα επεκτείνόταν αυτή η φωτιά» πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Διαρκή πύρινα μέτωπα»

«Από το βράδυ έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι – είχαμε δείκτη επικινδυνότητας 4 τη Δευτέρα και το ίδιο την Τρίτη, αύριο πέφτουν λίγο οι άνεμοι αλλά δεν υπάρχει εφησυχασμός – πάμε σε δείκτη επικινδυνότητας 3. Την Κυριακή, ταυτόχρονα με τη φωτιά της Αισύμης είχαμε και φωτιά στη Λύρα. Τη Δευτέρα είχαμε φωτιά και στην Καβησού, στην περιοχή Αλεποχωρίου-Ζώνης, και στο Δορίσκο – όλα αυτά μας προβληματίζουν» σημείωσε αναφορικά με τα πολλά και διαρκή πύρινα μέτωπα ο κ. Πέτροβιτς, ευχαριστώντας παράλληλα τους πολίτες που τηλεφωνούν απευθείας μόλις δουν καπνό ή κάποια πυρκαγιά. «Είστε οι ίδιοι πολιτική προστασία» δήλωσε.

Τέλος, αναφορικά με τα ταυτόχρονα μέτωπα, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι πρέπει να εξεταστεί σε βάθος το τι ακριβώς συμβαίνει, «Πρέπει να εξεταστεί σε βάθος το πιθανό ενδεχόμενο εμπρησμών. Πρέπει να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση» κατέληξε.

Πηγή: evros24.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here