Χανιά: Σήμερα η δίκη του γονέα που φέρεται ότι βιαιοπράγησε σε βάρος εκπαιδευτικού


Προθεσμία για να δικαστεί σήμερα (16/9), ζήτησε και πήρε την Τρίτη από το μονομελές πλημμελειοδικείο Χανίων όπου οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο 40χρονος γονέας μαθητή του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο 40χρονος φέρεται ότι βιαιοπράγησε σε βάρος καθηγητή του σχολείου, όταν το θύμα της επίθεσης δεν επέτρεψε στο παιδί του κατηγορουμένου να μπει στο σχολείο, χωρίς τη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό.

Ο 40χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της απειλής σε βάρος του εκπαιδευτικού.

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «καταγγέλλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας , η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό. Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων». Στην ίδια ανακοίνωση ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ