Μυτιλήνη: «Φρούριο» ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ με ισχυρή αστυνομική παρουσία

Σε Κέντρο Ταυτοποίησης που θα είναι «αστακός» ασφαλείας μετατρέπεται η νέα δομή προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Greece, Μίνας Καραμήτρου, ο κύβος ερρίφθη και πάνω από 300 αστυνομικοί θα έχουν μόνιμη έδρα τους το νέο ΚΥΤ.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί αυτοί θα μεταφερθούν στο νησί από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις και οι αρμοδιότητές τους θα είναι ανεξάρτητες από τις αρμοδιότητες και τη δράση της αστυνομικής διεύθυνσης για το υπόλοιπο νησί.

Συγκεκριμένα, 340 αστυνομικοί και 20 της ασφάλειας θα έχουν έδρα τους τη δομή του Καρά Τεπέ ενώ μόνιμη παρουσία θα έχει και μία μονάδα της ΕΚΑΜ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που βρίσκεται στο νησί από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές που κατέστρεψαν τη Μόρια ζήτησε τη δημιουργία μιας ξεχωριστής αστυνομικής διεύθυνσης μέσα στο ΚΥΤ όπου μάλιστα διοικητής θα είναι αστυνομικός διευθυντής που θα μετατεθεί στο Καρά Τεπέ από την Αθήνα.

Με αυτόν τον τρόπο, θέλουν οι Αρχές να εξασφαλίσουν ότι θα είναι σε κλοιό ασφαλείας η νέα δομή και ότι θα μπορούν να επέμβουν ανά πάσα ώρα και στιγμή στην αρχή εξέγερσης ή οποιουδήποτε επεισοδίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here