Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έχει χαμένα στη διαχείριση της πανδημίας


Ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την επίθεσή του στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει:

«Η κατάσταση με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων βρίσκεται στο όριο απώλειας ελέγχου με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Οι αντιφατικές δηλώσεις κορυφαίων υπουργών για ενδεχόμενο lockdown αναδεικνύουν το ολοκληρωτικό αδιέξοδο.

Επιβεβαιώνουν πως έξι μήνες δεν έχει γίνει τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, το οποίο εν μέσω πανδημίας λειτουργεί με 5.000 λιγότερους εργαζόμενους.

Ανακοινώνουν αναποτελεσματικά μέτρα για την Αττική, την ίδια στιγμή που τα σχολεία ανοίγουν χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό και η καθημερινότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι τραγική.»

Η δήλωση του κ. Ηλιόπουλου καταλήγει ως εξής:

«Εδώ και τώρα χρειάζονται άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη, και να ενισχυθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.»

Λιγότεροι οι γιατροί

Στο θέμα της της πανδημίας αναφέρθηκε σε ομιλία τους στη Θεσσαλονίκη και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αξιοποίησε τον χρόνο προκειμένου να ενισχυθεί η δημόσια υγεία με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ανησυχητικά, στα δημόσια νοσοκομεία υπηρετούν λιγότεροι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό σε σχέση με πέρσι.

«Η επιτυχία της χώρας στην πρώτη φάση της πανδημίας έδωσε χρόνο που έπρεπε να αξιοποιηθεί καλύτερα για να ενισχυθεί η δημόσια υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία, και σε προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή», σημειώνοντας πως σήμερα «η γενικήεικόνα, δεν είναι θετική».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι:

«Σήμερα βρισκόμαστε σε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από τότε που κλείσαμε την οικονομία. Παρόλα αυτά και σε ένα εξαιρετικά ανησυχητικό αριθμό διασωληνωμένων και ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση, στα δημόσια νοσοκομεία εργάζονται λιγότεροι μόνιμοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι , νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό, από ότι ένα χρόνο πριν. Κι αυτό είναι πολύ ανησυχητικό.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ