Μαρινάκης: Η ΟΝΝΕΔ παρούσα σε κάθε πρωτοβουλία που αφορά τους νέους – Απών ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδρίασε την Τετάρτη για πρώτη φορά η Εθνική Ομάδα Διαλόγου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Διάλογος της Ε.Ε. με τους νέους» υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς και παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως.

Για τη στελέχωση της Εθνικής Ομάδας Διαλόγου πραγματοποιήθηκε ευρύ προσκλητήριο σε συλλόγους νέων, σε νέους εκπροσώπους επιστομονικών συλλόγων και επιμελητηρίων, σε ερευνητές, εκπροσώπους εκπαιδευτικής/πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και στις πολιτικές οργανώσεις νέων, με την Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας να εκπροσωπείται από τον Πρόεδρό της Παύλο Μαρινάκη και τον αντιπρόεδρο Κώστα Μαμουλή.

Συζητήθηκαν ζητήματα και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν τους νέους ανθρώπους ενώ στο επίκεντρο ήταν η οριοθέτηση των στόχων του εγχειρήματος με κυριότερους την ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων στον δημοκρατικό βίο της Ευρώπης και την προώθηση της ίσης συμμετοχής μεταξύ των νέων γυναικών και ανδρών. Στην πρώτη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι από περισσότερους από 25 φορείς, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας καθώς και η ΟΝΝΕΔ, οι νεολαίες του Κινήματος Αλλαγής και του Μέρα25 με τις υπόλοιπες οργανώσεις κομματικών νεολαιών να απουσιάζουν.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το μέλλον των νέων είναι εθνική υπόθεση και η ΟΝΝΕΔ δίνει ουσιαστικά το παρών. Είναι σπουδαία η αρχή που γίνεται σήμερα, ωστόσο η ευθύνη είναι ακόμη μεγαλύτερη. Στην κορυφή της ατζέντας πρέπει να βάλουμε την δημιουργία νέων καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας, την ασφάλεια σε σχολεία και πανεπιστήμια και τον εκσυχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Η απουσία της νεολαίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας λυπεί, όμως ιστορία γράφουν οι παρόντες. Χρέος μας ένα καλύτερο μέλλον για όλες και όλους τους νέους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here