Α. Ρεντζούλας: Ακούμε τους ειδικούς, για την ΜΗ χρήση μάσκας…


Όταν η Κυβέρνηση δεν Συνωμοτεί, δεν υπάρχουν Συνωμοσιολόγοι, είπε αναφορικά σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Ρεντζούλας.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ σχολιάζοντας τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, είπε ευθέως στην ”Ε”, ότι όλα τα μέτρα που επιβάλλονται, έχουν καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα και δεν προστατεύουν τους πολίτες, από την εξάπλωση της επιδημίας αυτής.

Θέτοντας στοιχεία από αναφορές που δημοσιεύτηκαν επίσημα, η επιδημία του κορωνοϊού, είπε, τον Μάρτιο 2020 από τα 1.212 κρούσματα, οδήγησε 72 διασωληνομένους σε ΜΕΘ, τον Απρίλιο 2020 από τα 1.415 κρούσματα, οδήγησε 90 διασωληνομένους σε ΜΕΘ και όλα αυτά, πριν την σταδιακή άρση περιοριστικών μέτρων, ενώ τον Σεπτέμβριο 2020 φτάσαμε τα 13.240 κρούσματα, με 53 συνανθρώπους μας να βρίσκονται διασωληνομένοι.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς, τόνισε ο κ. Ρεντζούλας, ότι ο αριθμός των διασωληνομένων μειώνεται, όσο αυξάνονται τα κρούσματα. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία που ανακοινώνει επίσημα ο ΕΟΔΥ.

Διερωτώμαι, αν η ανησυχία της ομάδας των διορισμένων από την Κυβέρνηση ειδικών που εμφανίζονται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, είναι για την αύξηση των κρουσμάτων, ή για την μείωση των διασωληνωμένων, είπε, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης, δια στόματος Θεοδωρικάκου, επισημαίνει, ότι θα καλυφθούν από τον Κρατικό προϋπολογισμό οι ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών, μέσω των ΟΤΑ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό, και το άνοιγμα των Σχολείων.

Σημείωσε ωστόσο, ότι δεν αναλύθηκε επακριβώς, αν θα υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης μάσκας, (η οποία είναι μιας χρήσεως) σε κάθε μάθημα και για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε κάθε σχολείο, από το μέτρο που επέβαλε η Κυβέρνηση, κρίνοντας την χρήση της, υποχρεωτική.

Δεν αποσαφηνίστηκε, ποιες προδιαγραφές πρέπει να τηρούν οι μάσκες, ώστε να κρίνονται κατάλληλες για την χρήση τους και αν οι πάνινες, οι οποίες πωλούνται σε πολυκαταστήματα, τηρούν τις προδιαγραφές σε σχέση με αυτές που κρίθηκαν ακατάλληλες και προορίζονταν για σχολεία της Θεσσαλονίκης ή με αυτές που σε διαφημιστική καμπάνια της, η Κυβέρνηση παρότρυνε τους πολίτες να κατασκευάζουν μάσκες στο σπίτι από απλές πετσέτες και μπλούζες, αλλά ούτε αιτιολογήθηκαν ποτέ οι λόγοι, που οι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων, με καλεσμένους ή όχι, δεν κάνουν χρήση της μάσκας, οι οποίοι βρίσκονται σε κλειστό χώρο, με εικονολήπτες, φωτιστές, ηχολήπτες και άλλους τεχνικούς που είναι απαραίτητοι για την μετάδοση της τηλεοπτικής εικόνας, στο κοινό.

Δεν κατανοήθηκαν επίσης από κανένα, είπε, οι λόγοι που οι εξωτερικοί μεταδότες τηλεοπτικών καναλιών, ενώ βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και μόνοι τους, κάνουν χρήση μάσκας, την ώρα που μεταδίδουν την είδηση.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, αναφέρθηκε σε προγραμματισμένο Συνέδριο, όπως ενημερώθηκε από το Συμβούλιο Επιστημονικών Επιτροπών του κόμματός του, από το οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα της ομάδας Ιατρών οι οποίοι κάλεσαν σε Δημόσιο Επιστημονικό Διάλογο, τους κ.κ. Τσιόδρα και Μόσιαλο, υποβάλλοντας ερωτήσεις, αλλά και ζητώντας διευκρινίσεις για όσα ανακοινώνουν καθημερινά στα τηλεοπτικά κανάλια.

Αναφορικά να υπενθυμίσουμε στον Ελληνικό λαό, ότι στη Χώρα μας είχαμε πρότυπα Νοσοκομειακά Ιδρύματα Λοιμωδών Νόσων στην Αγία Βαρβάρα, το Συγγρού και την Θεσσαλονίκη, είπε καταλήγοντας.

Πηγή : leuko.co

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ