Κακοκαιρία «Ιανός»: Κλειστά τα σχολεία σε Χαλκίδα και Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων

Με αποφάσεις των Δημάρχων Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Με νωπές ακόμη τις μνήμες της φονικής θεομηνίας πριν από λίγες ημέρες στην Εύβοια, οι Δήμαρχοι, Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και Διρφύων -Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, αποφάσισαν όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ιανός».

Οι Δήμαρχοι των περιοχών που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία της 9ης Αυγούστου, έχοντας ανοιχτές ακόμη πληγές, προκειμένου για την ασφάλεια των μαθητών και των γονιών τους, αποφάσισαν να κλείσουν τα σχολεία ώστε να μην υπάρχουν αναγκαστικές μετακινήσεις και μάλιστα μικρών παιδιών.

Μάλιστα στη Χαλκίδα θα κλείσουν προσωρινά και οι λοιπές δομές. Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Προσωρινή διακοπή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαλκιδέων.

Με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα και έχοντας υπόψιν το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Ε.Μ.Υ., διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και των Δομών των Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ για αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Η διακοπή λειτουργίας θα γίνει για προληπτικούς λόγους ασφαλείας λόγω των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων, που θα επηρεάσουν τον Δήμο Χαλκιδέων αλλά και υγιεινής, καθώς θα είναι δυσχερής η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων πρόληψης από την μετάδοση του κορονοϊού Covid-19 (π.χ. διαλείμματα μάσκας στο προαύλιο, εξαερισμός αιθουσών)».

Και η απόφαση του Δημάρχου Διρφύων Μεσσαπίων «Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε Τη διακοπή μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, για την Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020».

Πηγή: lamiareport.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ