Κακοκαιρία «Ιανός»: Κλειστά τα σχολεία στη Ζάκυνθο


Κλειστά τα σχολεία της Ζακύνθου λόγω του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός».

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 18/9, τα σχολεία της Ζακύνθου όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν το νησί.

Την απόφαση έλαβε ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, ενόψει του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός».

Χωρίς καράβια Ζάκυνθος και Κεφαλονιά

Κλειστή είναι η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει στην περιοχή του Ιονίου η κακοκαιρία “Ιανός”.

Οι άνεμοι ανοιχτά της Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης.

Ποιες περιοχές βρίσκονται… στο μάτι του μεσογειακού κυκλώνα

Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει ραγδαία, με τις υπηρεσίες από την Κεντρική Ελλάδα έως και την Κρήτη να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται η χώρα να επηρεαστεί από την κακοκαιρία «Ιανό».

Ο Μεσογειακός κυκλώνας (ή medicane όπως αποκαλείται) ήδη βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο και χθες επηρέασε το νοτιότερο τμήμα της Ιταλίας, με τα ύψη της βροχής να πλησιάζουν τα 600 χιλιοστά.

Από σήμερα για μέχρι το Σάββατο, αναμένεται να χτυπήσει και την χώρα μας, με τον κρατικό μηχανισμό να προειδοποιεί τους πολίτες για πολύ ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Παρασκευή, όταν ο «Ιανός» θα φτάσει και στην Αττική. Ισχυρές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις, αλλά και σφοδροί άνεμοι που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10-11 μποφόρ θα συνθέσουν το σκηνικό των επόμενων ημερών.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Κακοκαιρία θα επικρατήσει στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης (17-09-2020) που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

  • Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.
  • Την Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.
  • Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ