Καιρός LIVE: Συναγερμός – Ο Ιανός «κύκλωσε» την Ελλάδα – Αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει»


Καιρός – μεσογειακός κυκλώνας: Η κακοκαιρία «Ιανός» που θα διαρκέσει έως το Σάββατο έχει ήδη ξεκινήσει την πορεία της και ο μεσογειακός κυκλώνας εδώ και λίγη ώρα έφτασε στο Ιόνιο.

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει από το απόγευμα, με τον «Ιανό» να χτυπά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προβλέψεις, πρώτα το νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, κυρίως στα δυτικά τμήματα της.

Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Παρασκευή, όταν ο «Ιανός» θα φτάσει και στην Αττική.

Ισχυρές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις, αλλά και σφοδροί άνεμοι που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10-11 μποφόρ θα συνθέσουν το σκηνικό των επόμενων ημερών.

Δείτε LIVE την πορεία του «Ιανού»:

Σήμερα, όπως προβλέπει η ΕΜΥ, αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο (από τη Λευκάδα και νοτιότερα) και την Πελοπόννησο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 και βαθμιαία τοπικά έως 10 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα νότια σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία προβλέπεται να επικρατήσει στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης (17-09-2020) που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά, έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

  • Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο Νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.
  • Την Παρασκευή (18-09-2020) στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι Δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.
  • Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ανατολική Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οχτώ περιοχές

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί ήδη οι περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Αιτωολοακαρνανίας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «μέχρι το βράδυ θα έχουμε εικόνα με το δεύτερο κύμα της πορείας της καταιγίδας».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ