Η Κia ετοιμάζει εφτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2027


Η Kia έχει μπει πλέον για τα καλά στον χορό της ηλεκτροκίνησης έχοντας μάλιστα και μεγάλα σχέδια για το μέλλον.

Του Γιάννη Σκουφή

Η φωτογραφία που βλέπουμε είναι μία πρώτη ένδειξη για το τι πρόκειται να έρθει μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως αποκαλύφθηκε από τον επικεφαλής της εταιρίας Ho Sung Song.

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Κορέα, ο πρόεδρος της εταιρίας δήλωσε ότι «από τότε που παρουσιάσαμε το πρώτο ηλεκτρικό μας μοντέλο το 2011 έχουμε προχωρήσει πολύ και τώρα θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες για τα χρόνια που έρχονται. Εστιάζοντας στην ηλεκτροκίνηση, σκοπεύουμε τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα να αποτελούν το 25% των πωλήσεών μας μέχρι το 2029».

Με βάση το πρόγραμμα «Plan S» η κορεάτικη εταιρία σκοπεύει να έχει τουλάχιστον 11 ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της μέχρι το 2025. Για το μέλλον όπως μπορούμε να διακρίνουμε θα υπάρξουν άλλα 7 νέα μοντέλα, τα περισσότερα εξ αυτών στην κατηγορία των SUV, αν και όπως φαίνεται δεν θα λείπουν και τα μικρά αυτοκίνητα πόλης.

Το πρώτο από αυτά θα παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη χρονιά, θα έχει την κωδική ονομασία CV και θα πωλείται σε όλες τις αγορές του κόσμου. Όσο για την στρατηγική της εταιρίας, περιλαμβάνει και την εγκατάσταση 2.400 σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη, ενώ μέχρι το 2023 θα αυξήσει και τα σημεία εξυπηρέτησης ηλεκτρικών μοντέλων σε όλο τον κόσμο σε πάνω από 3.500.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ