Κορονοϊός: Αγωνία για τις ΜΕΘ – Τσιόδρας: Ο αριθμός των νοσηλευόμενων φέρνει νέα μέτρα


«Έχουμε ένα δεύτερο κύμα σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι σαφές αυτό» είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Αναφερόμενος στα νεότερα στοιχεία στάθηκε ιδιαίτερα στην Αττική.

«Ο μετακινούμενος μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ανεβαίνει, γεγονός που είναι επίσης δείγμα της κυκλοφορίας στην Αττική περισσότερο», είπε.

«Στον χάρτη θετικότητας η Αττική ξεπερνά το 5%. Έχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί», δήλωσε ο καθηγητής.

«Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πλέον στους 554, είναι περίπου στο 20 με 30% των κλινών, ανάλογα την περιοχή που βλέπει κανείς», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ένας από τους δείκτες που καθοδηγούν τη λήψη περισσότερων μέτρων» σε ότι «αφορά τις περιοχές της Αττικής».

Πιέζονται τα νοσοκομεία από τα κρούσματα – Αγωνία για την πληρότητα των ΜΕΘ

«Είναι γεγονός πως ορισμένες περιοχές της χώρας μας είναι στο πορτοκαλί και οφείλουμε να κινηθούμε πριν να ανάψει το κόκκινο. Ανάμεσά τους και η Περιφέρεια Αττικής, που σήμερα βρίσκεται μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου» σημείωσε χθες ο Στέλιος Πέτσας, που αναγνώρισε την «αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες ΜΕΘ, καθώς δύο στις τρεις περίπου είναι κατειλημμένες». Την ανάγκη δε να «κατεβάσει ρολά» η Αττική προτάσσουν οι ειδικοί επιστήμονες, που εκπέμπουν αγωνιώδη μηνύματα για την κατάρρευση του ΕΣΥ!

Χθες καταγράφηκαν 359 νέα κρούσματα κορωνοϊού – είναι ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων μέσα στον Σεπτέμβριο, μετά από εκείνον των 372 κρουσμάτων της περασμένης εβδομάδας που περιελάμβανε τη συρροή εργοστασίου στην Πέλλα. Επίσης, από τον χθεσινό απολογισμό προκύπτει θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων για τον Σεπτέμβριο για την Αττική, με 212 νέα περιστατικά κορονοϊού – χθες έσπασε και το φράγμα των 200 κρουσμάτων.

Ανοδική τάση καταγράφηκε και στις διασωληνώσεις για μια ακόμη ημέρα, καθώς άλλοι 5 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Ο τελικός απολογισμός της χθεσινής ημέρας ήταν 74 διασωληνωμένοι έναντι 67 του προηγούμενου 24ωρου. Την 1η Σεπτεμβρίου οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία ήταν 318 και οι διασωληνωμένοι 37. Μέσα σε τρεις εβδομάδες έγιναν περισσότερες από 200 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία και οι διασωληνωμένοι διπλασιάστηκαν!

Το τελευταίο 24ωρο περί τους 554 ασθενείς βρίσκονταν στα νοσοκομεία της χώρας, με τους 171 να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Με δεδομένη την αύξηση των εισαγωγών που παρατηρείται στα Νοσοκομεία της Αττικής, λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην Περιφέρεια, το Υπουργείο Υγείας εφαρμόζει το σχεδιασμό για αύξηση των κλινών ΜΕΘ-Covid, όπως έκανε και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ-Covid για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Αττικής εντός των επόμενων 7 ημερών. Το σχέδιο που ενεργοποιείται περιλαμβάνει τις εξής επιπλέον κλίνες: 12 στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», 12 στο ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας, 6 στο ΠΓΝ «Αττικόν», 4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής και 6 στο ΓΝ Χαλκίδας.

Όπως τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας, «το Υπουργείο Υγείας, εξετάζοντας καθημερινά τα δεδομένα, έχει την δυνατότητα να θέσει σε εφαρμογή την επόμενη φάση του σχεδιασμού για περαιτέρω αύξηση των κλινών ΜΕΘ για ασθενείς με COVID-19, όταν χρειαστεί.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας 236 νέων μόνιμων κλινών ΜΕΘ από τις μεγάλες δωρεές των τελευταίων μηνών. Συγκεκριμένα, 155 υπερσύγχρονες ΜΕΘ και 19 ΜΑΦ από την δωρεά του ΙΣΝ θα αρχίσουν να παραδίδονται στο ΕΣΥ πριν το τέλος του έτους.

Επίσης, ολοκληρώνεται εντός του Οκτωβρίου η εμβληματική δωρεά της Βουλής των Ελλήνων για την κατασκευή 50 κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «H Σωτηρία». Τέλος, αναμένεται έως τα τέλη Οκτωβρίου και η παράδοση 8 ΜΕΘ και 4 ΜΑΦ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας από την δωρεά του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, της κας Αγγελικής Φράγκου και της ΙΟΝ Α.Ε.», καταλήγει η δήλωση του υπουργού Υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ