Κακοκαιρία «Ιανός»: Νύχτα θρίλερ σε Καρδίτσα, Λάρισα και Βόλο


Κακοκαιρία Ιανός: Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταιγίδα «Ιανός» που αυτή την ώρα χτυπά την αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας και στης Στερεάς Ελλάδας.

Στην περιοχή Μουζάκι Καρδίτσας βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό ενός ατόμου που επέβαινε σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Στο Βόλο η Πυροσβεστική προσπαθεί να προσεγγίσει σε ΙΧ στο οποίο βρίσκονται εγκλωβισμένα τρία άτομα, ενώ ακόμη τρία άτομα βρίσκονται σε σκεπή θερμοκηπίου και έχουν εγκλωβιστεί.

Στην περιοχή του Βόλου οι πυροσβέστες έχουν επιχειρήσει σε 8 περιπτώσεις για την μεταφορά ατόμων, στην Καρδίτσα σε 85 περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, ενώ στη Λαμία, σε 50 περιπτώσεις. Την ίδια ώρα, παραμένουν σε εξέλιξη επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής και σε νησιά.

Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας: Κοιτάμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές

Στο MEGA μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Νούσιος, αναφορικά με την κατάσταση στην περιοχή.

«Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Όλοι οι δήμοι έχουν σοβαρά προβλήματα. Στην Καρδίτσα έχει πλημμυρίσει ο ποταμός Καράμπαλης και η πόλη είναι πλημμυρισμένη. Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια για την απομάκρυνση περίπου 300 ατόμων που βρίσκονται στον οικισμό αθίγγανων στην περιοχή. Απομένουν άλλα 100 άτομα. Τους παίρνει με βάρκες η Πυροσβεστική. Μεταξύ τους υπάρχουν παιδιά. Υπάρχει ένα γυμναστήριο που θα φιλοξενηθούν το βράδυ, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Νούσιος.

«Υπάρχουν και πληροφορίες για άλλους δυο αγνοούμενους στο δήμο Μουζακίου. Υπάρχουν χωριά που είναι άνθρωποι εγκλωβισμένοι, όπως το Ρούσο και η Μαγούλα Καρδίτσας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι επί τόπου. Κοιτάμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», συνέχισε ο ίδιος.

«Έχει ξεκινήσει να βρέχει από τις δύο το μεσημέρι. Δεν έχω δει ξανά τέτοια κατάσταση στην Καρδίτσα. Μέσα στην πόλη και στα χωριά υπάρχουν κάδοι στη μέση του δρόμου, οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι», κατέληξε ο κ. Νούσιος.

Δραματική η κατάσταση στο Μουζάκι

«Η κατάσταση στο δήμο Μουζακίου είναι δραματική. Μιλάμε για αγνοούμενους, μιλάμε για βιβλικές καταστροφές, η πόλη του Μουζακίου, το ποτάμι της έχει μπει μέσα και έχει διαλύσει το δρόμο. Στα χωριά υπάρχουν πολλά προβλήματα, στις κτηνοτροφικές μονάδες δεν μπορεί κανείς να φτάσει. Ίσως υπάρχουν και άνθρωποι που μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους. Υπάρχουν αγνοούμενοι. Έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον Θεό», είπε ο δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης

Αγοραστός: Δεν μας είχαν στην λίστα των περιφερειών που θα χτυπούσε ο κυκλώνας.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Πολλή βροχή παντού. Υπάρχουν ζημιές αλλά είμαστε στον Αλμυρό που βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση ώστε να σωθούν τα τρία άτομα που είναι εγκλωβισμένα μέσα στο χείμαρρο. Είναι πολύ ορμητικά τα νερά, τώρα θα γίνει μια τελική επιχείρηση. Έχουμε φέρει από έναν ιδιώτη μία μπουλντόζα, και θα επιχειρήσουν μαζί. Δεν μας είχαν στην λίστα των περιφερειών που θα χτυπούσε ο κυκλώνας. Αλλά είχα βγάλει ανακοίνωση ως περιφερειάρχης να πω στον κόσμο να προσέχει. Η πυροσβεστική είναι εδώ. Υπάρχουν μηχανήματα που έχουμε μισθώσει».

«Στα Φάρσαλα της Λάρισας, στο Μουζάκι, στην Καρδίτσα, στην περιοχή Αλμυρού και στα Τρίκαλα είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα», πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός.

Πηγή: MEGA

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ