Κορονοϊός στη Βραζιλία: 858 θάνατοι και σχεδόν 40.000 κρούσματα σε 24 ώρες


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή (18/9) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 858 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 39.797 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έφθασε ως αυτό το στάδιο τους 135.793 θανάτους επί συνόλου 4.495.183 επιβεβαιωμένων μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Στο μεταξύ, οι δημοτικές αρχές στο Ρίο ντε Ζανέιρο ανακοίνωσαν ότι επαναφέρουν σε λειτουργία 100 μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) οι οποίες είχαν παροπλιστεί τις τελευταίες εβδομάδες, για να αντιμετωπιστεί η αύξηση των ασθενών με COVID-19, παρότι ο αριθμός των θανάτων έμοιαζε να μειώνεται.

Επί του παρόντος, το ποσοστό πληρότητας των κλινών ΜΕΘ στο Ρίο κυμαίνεται περί το 85%, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Μαρσέλου Κριβέλα επέρριψε την ευθύνη σε πολίτες που συμπεριφέρονται «ανεύθυνα» για το ότι απαιτείται να αυξηθούν εκ νέου οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία. Το Ρίο βρέθηκε πρόσφατα στα πρωτοσέλιδα εξαιτίας των κατάμεστων παραλιών του τα ηλιόλουστα Σαββατοκύριακα.

«Η πολιτεία παρόπλισε κάποιες νοσοκομειακές κλίνες και επίσης είχαμε ιδιωτικά νοσοκομεία που μείωσαν τον αριθμό διαθέσιμων κλινών κι αυτό οδήγησε η πόλη να βρεθεί αντιμέτωπη με υπερφόρτωση» των δομών υγείας, εξήγησε ο δήμαρχος. «Ο κόσμος έχει κουραστεί από την καραντίνα, το βλέπουμε αυτό στις παραλίες και στα μπαρ – κι αυτό αντανακλάται στην καμπύλη (σ.σ. της εξάπλωσης), η οποία δεν βρίσκεται σε πτωτική πορεία, όπως ευελπιστούσαμε».

Πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στον COVID-19 στο Ρίο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας. Το Ρίο είναι το τρέχον διάστημα αντιμέτωπο με την απειλή δεύτερου κύματος, καθώς χαλάρωσε πολλά από τα μέτρα που επιβάλλονταν, καθώς οι θάνατοι έμοιαζαν να μειώνονται, κάτι όμως που ήταν ψευδές, όταν στην πραγματικότητα παρέμεναν σταθεροί· η τάση οφειλόταν στην καθυστέρηση της δημοσιοποίησης των δεδομένων για τα θύματα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ