Κακοκαιρία «Ιανός»: Ξεκίνησε η ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική


Κακοκαιρία Ιανός: Την εμφάνιση του έχει κάνει από τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/9) η κακοκαιρία «Ιανός» στην Αττική.

Συγκεκριμένα, παρατηρούνται έντονες βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου και ιδιαίτερα στα Βόρεια και Βορειοανατολικα Προάστεια των Αθηνών.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας στην Αττική

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr ο «Ιανός» αναμένεται μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου (19/9) να «χτυπήσει» με μεγάλη διάρκεια τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, την Εύβοια, καθώς επίσης τις Βόρειες και Δυτικές Κυκλάδες και παροδικά το Νότιο Ιόνιο.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στην Αττική αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ, και μετά το μεσημέρι βορειοανατολικοί με σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται νοτιότερα και το βράδυ θα επηρεάσουν τα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ