Ένοχος ο κτηνοτρόφος από τον Έβρο – Στα «μαλακά» οι παράνομα εισερχόμενοι Τούρκοι


Το κατώφλι της Εισαγγελίας Αλεξανδρούπολης πέρασε την Παρασκευή (18/9) ο 32χρονος κτηνοτρόφος από τις Φέρες που προσπάθησε να σταματήσει και να παραδώσει στην Αστυνομία οχτώ Τούρκους που εισήλθαν την περασμένη Δευτέρα παράνομα σε ελληνικό έδαφος από τα σύνορα του Έβρου.

Ο κτηνοτρόφος διαπληκτίστηκε με την ομάδα των Τούρκων, ενώ η καραμπίνα που κρατούσε εκπυρσοκρότησε δύο φορές κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες τόσο τους οχτώ Τούρκους όσο και στον κτηνοτρόφο.

Η σύλληψη του κτηνοτρόφου προκάλεσε όπως ήταν φυσικό τον ξεσηκωμό των συναδέλφων του οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το δικαστικό μέγαρο της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Θέση για το θέμα πήρε, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ο οποίος στάθηκε στη βοήθεια που προσφέρουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στους συνοριοφύλακες.

«Εδώ και χρόνια και ειδικότερα τους τελευταίους έξι μήνες ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής των Φερών ήταν αρωγός και συμπαραστάτης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης των ενόπλων δυνάμεων στην προσπάθεια της διασφάλισης των συνόρων της πατρίδας μας από την βίαιη και μαζική εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών. Σήμερα ένας νέος άνθρωπος , ένας κτηνοτρόφος της περιοχής οδηγείται στην δικαιοσύνη κατηγορούμενος σύμφωνα με το ρατσιστικό νόμο, ενώ προσπάθησε να βοηθήσει στο έργο της ελληνικής αστυνομίας. Οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ μας δεν πρόκειται να κοπούν ποτέ. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Στο μεταξύ, ηχηρό «παρών» έδωσε ο Σύλλογος Αγροτών Αλεξανδρούπολης και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Αλεξανδρούπολης μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, με στόχο να συμπαρασταθούν στο νεαρό κτηνοτρόφο που κατηγορήθηκε για ρατσιστική επίθεση.

«Είναι ένα κατηγορητήριο που βρίσκει όλους τους κατοίκους του Έβρου και της Ελλάδας μη σύμφωνους. Μέχρι τώρα, υπήρχε μια σχέση συνεργασίας πολιτών, στρατού και αστυνομίας για να μην εισβάλλουν οι λαθρομετανάστες και εισβολείς που καταπατούν τον τόπο μας» δήλωσε ο Κώστας Δουνάκης, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δ. Αλεξανδρούπολης.

«Πασχίζουμε να δούμε νέους κτηνοτρόφους στον τόπο μας. αυτή η κατηγορία εγκυμονεί κινδύνους για μία ρήξη μεταξύ των πολιτών και των σωμάτων ασφαλείας που μέχρι τώρα η συνεργασία ήταν άψογη. Ποτέ δεν πήραμε το νόμο στα χέρια μας, απλώς ενημερώναμε την αστυνομία για να αποφύγουμε τα επεισόδια» κατέληξε ο κ. Δουνάκης.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, επεσήμανε: «Θεωρούμε ότι οι σημερινές κατηγορίες είναι άδικες, το παλικάρι αυτό έκανε ότι κάνουμε όλοι μας, είμαστε ακρίτες, φυλάσσουμε τα σύνορα της χώρας μας. Η παρουσία μας είναι εξαιρετικά σημαντική, από το Μάρτιο έχουμε τραβήξει τα πάνδεινα – είμαστε εδώ μόνο μας, αποφασισμένοι όμως να στηρίξουμε αυτό το παλικάρι

Όπως σημείωσε ο ίδιος, είναι ντροπή ο νεαρός να κατηγορείται για τον αντιρατσιστικό νόμο. «Δεν είμαστε ούτε ρατσιστές, ούτε ακροδεξιοί ούτε ακροαριστεροί. Είμαστε πατριώτες που αγαπάμε τη χώρα μας και θέλουμε όποιος έρχεται στη χώρα μας να έρχεται νόμιμα» κατέληξε.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Ολοκληρώθηκε μετά από πολύωρη διαδικασία το δικαστήριο του νεαρού κτηνοτρόφου από τις Φέρες.

Το δικαστήριο απεφάνθει πως ο κτηνοτρόφος είναι ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό και η ετυμηγορία είναι 26 μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, παράνομη βία χωρίς όμως τον 82Α (Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).

Ασκήθηκε έφεση επί της απόφασης του δικαστηρίου ενώ η ποινή είναι με αναστολή.

Όσον αφορά τους Τούρκους τιμωρήθηκαν με 14 μήνες φυλάκιση για παράνομη βία αλλά και παράνομη είσοδο στην χώρα, ενώ τρεις γυναίκες αθωώθηκαν.

Με πληροφορίες από evros24.gr, e-evros.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ