Κακοκαιρία Ιανός: Αποκλεισμένα έξι χωριά στο Μουζάκι – Αγωνία για τους τρεις αγνοουμένους


Τεράστια είναι η καταστροφή στο Μουζάκι Καρδίτας όπου συνεχίζει να αγνοείται μια 40χρονη γυναίκα καθώς το αυτοκίνητο της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Ο κ. Φάνης Στάθης, δήμαρχος Μουζακίου μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και τόνισε ότι πρόκειται για μια βιβλική καταστροφή για το δήμο, ενώ για την 40χρονη γυναίκα που αγνοείται είπε πως όπως δείχνουν τα πράγματα έχει χαθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Αναφερόμενος στις υποδομές, επισήμανε ότι έχουν σχεδόν διαλυθεί σε μεγάλο μέρος του δήμου.

Στα ορεινά υπάρχουν μεγάλα προβλήματα γιατί έχουν κοπεί γέφυρες και έξι χωριά είναι αποκομμένα.

Τα χωριά αυτά δεν έχουν ούτε νερό ούτε ρεύμα και ο δήμαρχος εξέφρασε ανησυχία για τους κατοίκους αυτών των χωριών αναφέροντας για παράδειγμα τους νεφροπαθείς που ζουν εκεί και όσους χρειάζονται φάρμακα.

Ρεύμα όμως δεν υπάρχει ούτε στην πόλη του Μουζακίου.Παρά το γεγονός ότι η πόλη ηλεκτροδοτήθηκε για λίγη ώρα, στη συνέχεια έπεσε η τάση και δυστυχώς και πάλι δεν υπάρχει ρεύμα σε όλη την πόλη, είπε ο δήμαρχος.

Στην Καστανιά Καρδίτσας, αγνοείται ένας ηλικιωμένος όπου εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης κατέρρευσε η σκεπή του σπιτιού του. Άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούν στο σημειο.

Επίσης ένας βοσκός αγνοείται στο Μακρυχώρι Καρδίτσας.

Συνολικά, σε 896 διασώσεις προχώρησε η Πυροσβεστική από την αρχή της εκδήλωσης των πλημμυρικών φαινομένων, ενώ από αυτές οι 727 έχουν γίνει στην Θεσσαλία .

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 2.450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ