Κακοκαιρία Ιανός – Κρήτη: Πλημμύρισαν δρόμοι και καταστήματα – Επτά πτήσεις ακυρώθηκαν


Κακοκαιρία Ιανός: Δύσκολη νύχτα πέρασε η Κρήτη, καθώς σημειώθηκαν πολλά προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός

Πλημμύρισαν οι δρόμοι και τα καταστήματα στην πόλη με το πέρασμα του κυκλώνα από το νησί. Εξαιτίας του καιρού 3 πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, ενώ συνολικά 7 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η έντονη βροχόπτωση, βροντές και αστραπές που μετέτρεπαν τη νύχτα σε μέρα. Το έντονο φαινόμενο διήρκησε λίγο περισσότερο από μια ώρα στο Ηράκλειο και αποδείχθηκε αρκετό για να μετατρέψει σε… λίμνη, κεντρικά σημεία του Ηρακλείου.

Πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίστηκαν σε περιοχές όπως ο Γιόφυρος και οι Μεσαμπελιές, ενώ υπήρξαν και περιοχές που βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω διακοπής ρεύματος.

Τόσο η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης όσο και η Πυροσβεστική, βρίσκονται σε εγρήγορση, για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων που θα απαιτήσουν την επέμβασή τους.

Σύμφωνα με το τοπικά ΜΜΕ, από τις βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από το μεσημέρι στον νομό Χανίων και μέχρι τις 5 το απόγευμα είχαν ήδη καταγραφεί 71 χιλιοστά βροχής στην Παλαιόχωρα.

Δείτε τις βροχοπτώσεις έτσι όπως τις κατέγραψε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr:

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ο «Ιανός» θα επηρεάσει την Κρήτη μέχρι και την Κυριακή.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται διαδοχικοί προγνωστικοί χάρτες των αθροιστικών βροχοπτώσεων του «Ιανού» έως και τη νύχτα της Κυριακής 20/09, υποδεικνύοντας τόσο την κίνηση του συστήματος, όσο και τις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο.

Έπεσε μπαλκόνι στη Νέα Αλικαρνασσό

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας ένα μπαλκόνι έπεσε από σπίτι που βρίσκεται στη Νέα Αλικαρνασσό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός καθώς δεν υπήρχαν περαστικοί από τον συγκεκριμένο δρόμο.

Ωστόσο, το μπαλκόνι έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στα οποία και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Δείτε βίντεο από το Ηράκλειο:

Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο όλων των ιρλανδικών γεφυρών με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά όπου είχε υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και ήταν επικίνδυνη η διάβαση.

Την ίδια ώρα μαρτυρίες στο cretapost.gr κάνουν λόγο για προβλήματα στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν πλημμυρίσει.

Πλημμύρισαν τα… Λιοντάρια

Πλημμύρισε το κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα η πλατεία των Λιονταριών εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο στο οποίο φαίνεται πως η πλατεία των Λιονταριών μετά την καταιγίδα είχε πλημμυρίσει.

Οι μόνοι που βρίσκονταν στο σημείο ήταν οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο σημείο και με σκούπες έδιωχναν τα νερά.

Προβλήματα στις πτήσεις

Η ένταση της βροχής στο Ηράκλειο, όπως μεταδίδει το neakriti.gr, ήταν τόσο μεγάλη που η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα 4 μέτρα. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το βίντεο που ακολουθεί, όπου ο ουρανός της Κρήτης «σκίζεται» από τους κεραυνούς και τις αστραπές.

Επίσης, η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα και στις πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες – δεν κατάφεραν να προσγειωθούν περισσότερες από τέσσερις πτήσεις. Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, oι πτήσεις προωθήθηκαν για προσγείωση σε Αθήνα, Χανιά και Κω.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στην ηλεκτροδότηση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε έκρηξη πυλώνα της Δ.Ε.Η. στην εθνική οδό Αγίου Νικολάου – Ηρακλείου, στο ύψος του παλιού ΚΤΕΟ. Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές και να σημειώνονται συνεχείς διακοπές συμβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ