Κυκλώνας Ιανός: Γιατί «πνίγηκε» η Θεσσαλία – Πότε θα εξασθενήσει η κακοκαιρία


Νεκροί, αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες ζημιές άφησε πίσω του το φονικό και καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός», η οποία «χτύπησε» μεγάλο μέρος της χώρας.

Ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, εξήγησε στον MEGA τον τρόπο έγινε η σύγκλιση των ανέμων με αποτέλεσμα να δεχθούν σφοδρότατο χτύπημα από τον κυκλώνα τα Επτάνησα και η Θεσσαλία.

Όταν ο «Ιανός» έφτασε στη Ζάκυνθο δημιουργήθηκαν άνεμοι αντίθετοι με τη φορά του ρολογιού. Όπως κινούνται οι άνεμοι αριστερόστροφα, φτάνοντας στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, είχαν νοτιανατολική φορά, από την άλλη μεριά είχαμε βοριάδες από το Αιγαίο, και συγκρούστηκαν πάνω από την περιοχή της Θεσσαλίας με αποτέλεσμα τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Την Κυρική (20/9) έχουμε ισχυρές βροχές στην Κρήτη. Φαίνεται πως αυτά είναι τα υπολείμματα της κακοκαιρίας. Για τις επόμενες 2-3 ώρες θα έχουμε δυνατές βροχοπτώσεις και συνίσταται προσοχή.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός σταδιακά θα βελτιώνεται, με τον άνεμο να επιμένει, αλλά τη θερμοκρασία να έχει αυξητική τάση, με το τέλος της προσεχούς εβδομάδας ο υδράργυρος να φτάνει τους 32 βαθμούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ