Ιανός: Ζημιές στο ΕΚΑΒ Κρήτης από την κακοκαιρία


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνολικά σε έξι περιπτώσεις σε περιοχές του νησιού.

Ο “Ιανός” μπορεί να πέρασε από την Κρήτη χωρίς να αφήσει πίσω του – ευτυχώς – απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, όπως σε άλλες περιοχές της χώρας, ωστόσο η κακοκαιρία με τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους δυνατούς ανέμους, άφησε τα “σημάδια” της.

Ένα χαρακτηριστικό ότι μπήκε πολύ νερό στον τομέα του ΕΚΑΒ στις Μεσαμπελιές, όπου πλημμύρισαν γραφεία αλλά και οι χώροι ξεκούρασης των διασωστών.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook, η υπεύθυνη Γραφείου Κίνησης ΕΚΑΒ Κρήτης, Ειρήνη Μπαλλή, δύο διασώστες υπερέβαλαν εαυτούς και πέραν του ωραρίου τους κατάφεραν να αποκαταστήσουν τις όποιες ζημιές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνολικά σε έξι περιπτώσεις σε περιοχές του νησιού.

Έγιναν τέσσερις απαντλήσεις νερού σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Στο Ηράκλειο πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής σε υπόγεια καταστημάτων και στο Ρέθυμνο σε δυο υπόγεια κατοικιών.

Επίσης, στο Ρεθυμνο κόπηκαν δυο δέντρα, των οποίων χρειάστηκε η απομάκρυνση. Την ώρα της καταιγίδας που διήρκησε στο Ηράκλειο περισσότερο από μιάμιση ώρα, δρόμοι ακόμη και στο κέντρο του Ηρακλείου μετατράπηκαν σε λίμνες, ενώ και πτήσεις που ήταν να αφιχθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, τελικά προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, όπως των Χανίων, λόγω της έντασης του καιρικού φαινομένου.

Επιπλέον, αρκετές περιοχές του νησιού βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Πηγή: cretalive, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ