Τσίπρας στο CNN Greece: Δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματά μας πριν πάμε στη Χάγη


«Θα ήθελα να χαιρετίσω την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διερευνητικές και αν δεν καταλήξουν, να πάμε στη Χάγη. Η κυβέρνηση όμως οφείλει μια ενημέρωση. Υπήρξαν ανταλλάγματα στον Ερντογάν για την επανέναρξή τους; Ποια ήταν η συμφωνία που δεν ήταν συμφωνία, στο Βερολίνο;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην ερώτηση του CNN Greece.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει κατάληξη στις διερευνητικές. Το ερώτημα είναι ποιο θα είναι το συνυποσχετικό για τη Χάγη. Την απόφασή της θα τη σεβαστούμε. Αλλά όχι να τα δώσουμε πριν πάμε στο δικαστήριο. Δεν τα εκχωρείς πριν την απόφαση», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ψηφίσαμε εμείς τον νόμο Μανιάτη. Η ΝΔ είχε κάνει σημαία τον νόμο Μανιάτη ο οποιος προέβλεπε τα δυνητικά όρια της ΑΟΖ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τι έκανε με το Oruc Reis πέρα από τις αστείες δικαιολογίες για τον θόρυβο που εμποδίζει τις έρευνες», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είπε δε: «Αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ανενεργό τον νόμο Μανιάτη, να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών να πάρουμε μια απόφαση. Αν θεωρεί ότι ισχύει, πρέπει να τον υπερασπιστεί. Και πρέπει να πει την αλήθεια στο λαό».

Η ερώτηση του CNN Greece στον Αλέξη Τσίπρα

«Κύριε πρόεδρε, φαίνεται πως σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν ξανά οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας. Αν υποθέσουμε ότι μετά από ένα μήνα οι δύο πλευρές θα κατέληγαν σε μία συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, η οποία θα προέβλεπε μικρότερη επήρεια για την ΑΟΖ του Καστελόριζου, θα μπορούσατε να την αποδεχθείτε; Κι αν ναι, ποια είναι η δική σας «κόκκινη γραμμή» που δεν πρέπει να ξεπεραστεί; Επίσης, η εθνική στρατηγική της διακυβέρνησης της τελευταίας 15ετίας συνοψίστηκε στο νόμο Μανιάτη. Θεωρείτε ότι αυτή η στρατηγική έχει κλείσει τον κύκλο της;».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ