Κορονοϊός: Πόσα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς


Κορονοϊός: Αναφορά στην εικόνα που είχε διαμορφωθεί έως και την Κυριακή (20/9) στα σχολεία της χώρας σχετικά με τον κορονοϊό έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να κάνω μία σύντομη αναφορά και στην εικόνα που είχε διαμορφωθεί έως την Κυριακή σε σύνολο 14.060 σχολείων», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Ανεστάλη η λειτουργία επτά σχολείων πανελλαδικά. Αφορούσε σε δύο νηπιαγωγεία, δύο δημοτικά, δύο γυμνάσια και ένα λύκειο, επιπλέον είχαν κλείσει τμήματα σε 51 σχολεία σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα σε τρία νηπιαγωγεία, σε 18 δημοτικά, σε 17 γυμνάσια και 13 λύκεια».

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στον γεωγραφικό καταμερισμό αυτών των περιστατικών λέγοντας πως «τα περισσότερα βρίσκονται στην Αττική, όπου πέντε σχολεία ήταν σε εξ ολοκλήρου αναστολή, ενώ σε 39 σχολικές μονάδες είχε ανασταλεί η λειτουργία ενός ή περισσοτέρων τμημάτων».

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην ανθρωπογεωγραφία των κρουσμάτων υπογράμμισε ότι «50 αφορούσαν σε μαθητές, 16 σε εκπαιδευτικούς και ένα σε ειδικό προσωπικό» επισημαίνοντας πως η «ιχνηλάτηση των κρουσμάτων δείχνει πως συνδέονται με διακοπές», ενώ καταλήγοντας υποστήριξε ότι με τα σημερινά δεδομένα «επί συνόλου 74.574 τμημάτων σε αναστολή είναι 71 τμήματα, ποσοστό δηλαδή 0,09%».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ