covid19.gov.gr: Η ειδική πλατφόρμα με τα μέτρα ανά περιοχή – Τι κλείνει από Πέμπτη;


Στο covid19.gov.gr θα αναρτηθεί η πλατφόρμα για τα μέτρα ανά περιοχή, αναφορικά με τον κορονοϊό – Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη τις επόμενες μέρες – Πώς θα λειτουργεί

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε χθες τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας στο covid19.gov.gr προκειμένου κάθε πολίτης να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα οι πολίτες θα βλέπουν έναν χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες. Ανά δήμο και ανά περιφερειακή ενότητα. Θα μπορούν να δουν τον «βαθμό επικινδυνότητας», ο οποίος ισχύει εκείνη τη χρονική περίοδο για την περιοχή αυτή.

Κάθε δήμος ή αντιστοίχως περιφερειακή ενότητα θα είναι «χρωματισμένη» με έναν από τους 4 βαθμούς: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο. Ο πολίτης επίσης θα μπορεί να εισάγει τον ταχυδρομικό του κώδικα και αυτόματα να δει τι ισχύει στην περιοχή του.

Επιπλέον του χάρτη, θα υπάρχει και ένας πίνακας στην σελίδα στον οποίο θα αναρτώνται και θα αναλύονται τα μέτρα τα οποία ισχύουν ανά χρωματική κατηγορία (πράσινο, κίτρινο κοκ.) και ανά δραστηριότητα (για παράδειγμα σχολεία, εστίαση, ΜΜΜ, άθληση κλπ.) Η πλατφόρμα θα αναρτηθεί στην κυβερνητική ιστοσελίδα την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις

Την αναστολή όλων των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων, σε όλη την Ελλάδα, εκτός των θερινών κινηματογράφων, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την Πέμπτη (24/09) και δεν αφορά τα θερινά σινεμά, ενώ στον βαθμό που είναι εφικτό θα γίνεται livestreaming μετάδοση από την ΕΡΤ των παραστάσεων που αναστέλλονται.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ